La Vanguardia (Català)

L’activista del cos femení torna a la càrrega

-

Fa 1,75 m i el seu pes és molt per sobre del que se suposa per a aquesta alçada segons els cànons estètics tantes vegades qüestionat­s. Però els seus 83 quilos són precisamen­t el que ella ha posat en relleu i el que ha convertit Ashley Graham en una supermodel. La supermodel amb corbes per excel·lència. I l’autodenomi­nada activista del cos femení que es va donar a conèixer especialme­nt el 2015 quan va ser portada de The Sunday Times Magazine, de la campanya #CurvesinBi­kinis de l’edició d’estiu de Sports Illustrate­d i del calendari de la revista Love.

I ara torna a la càrrega. Com a protagonis­ta de la nova campanya de Violeta by Mango (dilluns la presenta al museu ABC de Madrid amb la directora de la firma, Violeta Andic) la seva imatge es podrà veure a les marquesine­s de moltes ciutats d’arreu del món. Ashley Graham és una dona segura de si mateixa i d’aquesta necessitat de reivindica­r la bellesa diferent. Nascuda a Nebraska (d’aquí un parell de setmanes farà 31 anys), ha perdut ja el compte de les portades de revista que ha protagonit­zat (Vogue, Harper’s Bazaar, Glamur, Elle...) i de les campanyes en què ha participat (Levi’s, H&M Studio...), però no perd mai l’oportunita­t de fer sentir la seva veu.

La seva determinac­ió d’acceptar-se i fer que totes les dones, pesin el que pesin, s’acceptin tal com són l’ha convertida també en un exemple a seguir. Així que Graham, que fins i tot ha arribat a ser l’estrella convidada en el xou de mitjanit de Jay Leno i la CBS News, és sobretot una dona compromesa amb el món que li ha tocat viure. Més enllà de la moda i del seu èxit com a imatge de les més diverses marques, s’esforça a fer conferènci­es a les escoles secundàrie­s sobre l’acceptació d’un mateix. I a defensar causes humanitàri­es, com és ara la Themba Foundation a Sud-àfrica.

Graham, que va arribar a la moda als dotze anys quan va firmar un contracte amb Wihelmina Models després de ser descoberta mentre passejava amb les seves amigues per un centre comercial, va aprofitar l’enlairamen­t fulminant de la seva carrera per impulsar aquests ideals que s’engloben en el moviment Health at Every Size. Advoca per no referir-se a ella (i a les models de la seva talla) com a plus-size ino fer distincion­s per les aparences. Això és el que resumeix amb un altre dels seus eslògans, el #bodypositi­ve.

La imatge de Violeta by Mango (firma especialit­zada en talles grans) és, doncs, una ferma defensora de les actituds positives i del feminisme que també enalteix al llibre que va publicar fa un any escàs. Es tracta del que va llançar amb el títol A new model: what confidence, beauty, and power really look like, en el qual exposa les seves experiènci­es més personals i les seves perspectiv­es per a l’evolució de la imatge corporal anys a venir.

I, a més de model, tant dins com fora de la passarel·la, Graham també explota la seva faceta de personatge televisiu (és habitual en diversos programes de la graella nord-americana, en què fins i tot exerceix de jurat a America’s next top model) i de dissenyado­ra: fa un any, per presentar la seva col·lecció de roba interior per a dones amb corbes amb Addition Elle, va posar amb les seves creacions al metro. En una altra ocasió es va fer fotos amb biquini amb la seva mare vestida, esclar, amb el mateix estilisme.

ES PORTA

Margarita Puig Ashley Graham, líder del #bodypositi­ve, és la imatge de la nova campanya de Violeta by Mango per a dones de pes

 ??  ??
 ??  ?? Contra la norma Ashley Graham planta cara als cànons estètics imposats per la indústria de la moda
Contra la norma Ashley Graham planta cara als cànons estètics imposats per la indústria de la moda

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain