La Vanguardia (Català)

Ens hem de fer valer”

ARANTXA DE LA PEÑA, ECONOMISTA

-

Arantxa de la Peña és economista i ha treballat en diferents empreses de renom tant aquí com a l’estranger. Actualment viu a Barcelona i és responsabl­e del Centre de Suport Corporatiu en una multinacio­nal. “Vaig contactar amb Lidera perquè, profession­alment, em trobava en un punt d’estancamen­t, i veia que, o em movia i feia alguna cosa per avançar, o el meu entorn no es mouria per mi”, explica. Avui és una de les participan­ts del programa Lidera el canvi, gràcies al qual ha reforçat les habilitats que tenia menys desenvolup­ades. “He après a negociar per a mi mateixa, perquè durant la meva carrera he negociat molt bé per al meu equip o la meva empresa, però quan em tocava ‘demanar’ en nom propi, sempre feia un pas enrere i esperava que els altres ja s’adonarien que podien donar-me més responsabi­litats”, i afegeix: “Però la realitat m’ha demostrat que això no passa i has de ser tu qui has d’aixecar la mà i demanar que et deixin participar o liderar projectes”.

De la Peña valora molt positivame­nt el programa, les accions de networking iel mentoring. “Compartir amb dones de diferents sectors et permet tenir nous punts de vista, conèixer altres àmbits, enriquir-te amb les seves experiènci­es i ajudar-nos i formar-nos mútuament”. Un dels aspectes que destaca és la mentoria profession­al per part d’una sènior. “És un win win; la mentora m’aporta més experiènci­a i jo informació profession­al del dia a dia”, destaca mentre reflexiona en veu alta: “I després jo seré mentora de profession­als més joves a qui podré aportar la meva experiènci­a. És una cadena, un treball en xarxa”.

Quan li demanem a De la Peña com ha canviat la seva situació profession­al gràcies a Lidera, respon: “Ara tinc més seguretat i he après que cal que les dones ens fem valer i manifestem les nostres aspiracion­s profession­als”.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain