La Vanguardia (Català)

Un Filmets d’Oscar

-

La 14a edició del Filmets Badalona Film Festival va començar amb el passi de The silent

child, la peça britànica guardonada amb l’Oscar al millor curt de ficció que s’endinsa en els problemes d’integració que pateixen els nens amb problemes auditius.

La 44a edició del Filmets Badalona Film Festival va aixecar el teló divendres passat en un Teatre Zorrilla ple de públic aficionat, que no va voler desaprofit­ar l’ocasió de visionar The silent child, guanyador aquest any de l’Oscar al millor curt de ficció. Hi va assistir Ali Farahani, director de fotografia de la pel·lícula, que es va encarregar de presentar-la.

En la seva emotiva intervenci­ó davant un auditori ple, Ali Farahani va fer una defensa a ultrança de la integració a les escoles no especialit­zades dels nens amb problemes auditius.

El prestigiós festival cinematogr­àfic badaloní tindrà lloc fins al proper dia 29 d’aquest mes i es podran veure en la secció oficial internacio­nal més de 220 curtmetrat­ges procedents de tot el món.

En l’edició d’aquest any Itàlia és el país convidat així com la protagonis­ta de la sessió Focus Filmets, que tindrà lloc avui al Teatre Zorrilla. En aquesta sessió es projectara­n diferents curtmetrat­ges italians i molts tindran la presència al teatre dels directors respectius. Prèviament, a partir de les sis de la tarda, el teatre serà l’escenari d’un espectacle plenament contempora­ni com Pinocchio elettronic­o. Es tracta de la projecció del clàssic mut del 1911 acompanyad­a de música electrònic­a interpreta­da en directe per tres músics.

Entre els actes més formals destaca el que tindrà lloc demà dilluns amb Ninetto Davoli com a centre d’atenció. Un dels actors preferits de Pier Paolo Pasolini, Davoli rebrà les set de la tarda el premi honorífic del festival.

L’actor italià també farà acte de presència en la sessió especial de cinema històric, en què es podran visionar quatre curts dirigits pel tan polèmic com gloriós director italià. Amb aquest premi el Filmets vol reconèixer la llarga trajectòri­a artística de Davoli tant al cinema com al teatre i la televisió.

La pel·lícula que clausurarà el festival divendres vinent serà la producció nord-americana Lunch ladies. La productora i guionista del film, Clarissa Jacobson, acompanyad­a d’altres membres de l’equip de producció, serà present al Teatre Zorrilla. Un any més serà precisamen­t aquesta sala teatral de referència la seu central del festival de curtmetrat­ges, malgrat que també s’oferiran projeccion­s al Teatre Principal, el Teatre Blas Infante així com a l’Institut Francès de Barcelona.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain