La Vanguardia (Català)

El PP ataca el jutge de la Gürtel que entrarà al Poder Judicial

El PSOE proposa incorporar al Consell l’exconselle­ra Mar Serna

-

El diputat del PP Carlos Rojas va qüestionar ahir el prestigi d’un dels aspirants a ocupar una plaça al nou Consell General del Poder Judicial (CGPJ), el magistrat José Ricardo de Prada, per haver estat un dels jutges que va jutjar el cas Gürtel.

El comentari del parlamenta­ri s’entén millor si es té present el malestar que ha causat al grup del PP el pacte assolit entre les direccions de socialiste­s i populars per formar el nou Poder Judicial, que, entre altres noms, proposa la candidatur­a de De Prada. Aquest jutge és una veritable bèstia negra d’amarg record per als diputats més veterans del PP precisamen­t pel judici del cas Gürtel.

Rojas va ser diàfan en el seu comentari sobre la idoneïtat del candidat: “Amb el més gran dels respectes, no comparteix­o part de la seva trajectòri­a. Hi ha molts juristes de reconegut prestigi amb més prestigi que vostè”. “Si s’incorpora a l’òrgan de govern dels jutges deixarà el que vostè estava fent, i és bo per a la justícia espanyola que deixi de fer el que estava fent, que deixi de dictar sentències”, va afirmar.

La comissió consultiva del Congrés, on se sotmeten a audiència els candidats a ocupar una plaça al Consell General del Poder Judicial, va escoltar ahir divendres De Prada, que va defensar la seva “independèn­cia” en el seu exercici durant 28 anys a l’Audiència Nacional en resposta a la dura intervenci­ó de Rojas.

De Prada, la candidatur­a del qual va ser proposada pel PSOE, té una llarga experiènci­a judicial en què va participar en el Tribunal Penal Internacio­nal per a l’antiga Iugoslàvia.

La comissió haurà d’escoltar els vuit aspirants designats ara per ara per formar part del Poder Judicial. Entre els nous membres podria figurar, també, a proposta del Govern socialista, l’exconselle­ra de la Generalita­t Mar Serna, que actualment és magistrada d’un jutjat social de Barcelona.

Serna va exercir d’advocada laboralist­a de la UGT fins que es va integrar al tripartit com a directora general de Relacions Laborals. El 2006, al primer govern de José Montilla, va ser designada consellera de Treball, càrrec que va exercir fins al 2010.

La candidatur­a de Serna constata que els noms dels aspirants del nou Poder Judicial encara no estan tancats. De fet, dos aspirants ha caigut els últims dies de les llistes que s’han estudiat aquesta setmana. Una és la magistrada canària Victoria Rosell, afí a Podem, i també Diego Íñiguez, un jutge de Bilbao proposat inicialmen­t pel PSOE.

Mentrestan­t, Ciutadans, que ha quedat al marge de l’acord forjat per PP i PSOE –i en què, implícitam­ent, també participa Podem–, va demanar al PP i el PSOE que deixin de “potinejar” en el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i que posin fi al seu “obscè repartimen­t de càrrecs”.

 ?? SANTI DONAIRE / EFE / ARXIU ?? Mar Serna
SANTI DONAIRE / EFE / ARXIU Mar Serna

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain