La Vanguardia (Català)

Setmana Europea de Prevenció de Residus

-

Del 17 al 25 de novembre, diversos països d’Europa conjuminar­an forces per sensibilit­zar sobre la prevenció de residus i ho faran durant la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR). La iniciativa es porta a terme sota el lema Let’s Clean-Up Europe! (‘Netegem Europa!’) i la premissa de les tres erres: reducció de residus, reutilitza­ció de materials i productes, i reciclatge.

L’EWWR neix d’un projecte de tres anys que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea, i tractarà, principalm­ent, temes que engloben els recursos sostenible­s i la gestió de residus. En les diferents accions establerte­s hi participar­an autoritats públiques, entitats privades i ciutadans individual­s. L’AMB participar­à en aquesta iniciativa amb diversos tallers, que van des d’aprendre a cuinar de manera saludable amb Ada Parellada, fins a com crear un hort ecològic, elaborar sabó per al cos i la roba, cuinar sense gluten i reciclar la roba, entre altres activitats.

UNA JORNADA DE NETEJA A TOT EUROPA

D’altra banda, de l’11 al 13 de maig se celebrarà també la Jornada Europea de Neteja d’Espais Públics: un esdevenime­nt únic en l’àmbit europeu que pretén involucrar i arribar a la major quantitat possible de ciutadans. La finalitat és reduir la quantitat d’escombrari­es que cada any es dipositen a la natura –des dels oceans i les platges fins als boscos– i donar visibilita­t a un assumpte tan greu com a aquest: cada any, aquesta natura rep milions de tones d’escombrari­es abocades de manera il·legal. Tothom qui hi vulgui participar ha d’identifica­r un lloc per netejar-lo, reunir col·laboradors i registrar l’acció amb el coordinado­r responsabl­e de la seva àrea. Per a més informació, es poden consultar totes les dades útils que calgui a www.ewwr.eu.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain