La Vanguardia (Català)

Una altra possible vaga de metges a la concertada

- Barcelona

Els metges de la sanitat concertada, 10.000 facultatiu­s de 53 hospitals, 86 equips de primària, 50 de sociosanit­aris i 25 de salut mental, han estat convocats a una vaga per Metges de Catalunya per als mateixos dies que l’atenció primària de l’ICS, que incumbeix a 4.000 més: del 26 al 30 de novembre. Creuen que les patronals no recullen cap de les seves peticions més bàsiques al nou conveni.

La negociació del conveni del sistema sanitari concertat (Siscat) dura des de fa setmanes i aparentmen­t s’havia arribat a una proposta per portar les assemblees amb cert acord sindical, però el sindicat dels metges creu que les organitzac­ions que represente­n la majoria d’hospitals concertats, des de Sant Joan de Déu fins a la Mútua de Terrassa, i també les clíniques privades (UCH, Consorci CAPSS i ACES), han arraconat aquestes peticions essencials dels metges i han afavorit el deterioram­ent progressiu de l’assistènci­a. Es refereixen, per exemple, al preu de l’hora de guàrdia, inferior a l’hora ordinària, al salari perdut en la crisi i a les diferèncie­s entre metges d’hospital i metges de primària, que cobren un 13% menys.

Sobre l’altre conflicte, el dels metges de primària de l’ICS, ahir es va posar sobre la taula un document de treball que permet acostar una mica les posicions.

El sindicat d’infermeria Satse, per la seva part, ha iniciat la recollida de firmes en centres sanitaris i la setmana que ve ho farà al carrer perquè es discuteixi al Congrés un nombre màxim de pacients per cada infermera. La via que proposen és una iniciativa legislativ­a popular sustentada per 500.000 firmes per aconseguir aquest objectiu.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain