La Vanguardia (Català)

Un 41% dels homes perceben que estan poc amb els fills

- Barcelona

Un 41% dels pares, davant un 27% de les mares, perceben que no dediquen prou temps als fills, i molts confessen que entre setmana no fa cap activitat amb ells o, a tot estirar, ho fa un o dos dies. Aquesta és una de les conclusion­s del I Estudi de Salut i Benestar en la Infantesa elaborat per l’Institut DKV de la Vida Saludable en col·laboració amb l’Observator­i Fars de l’hospital Sant Joan de Déu, que deixa clar que els progenitor­s no estan satisfets amb la quantitat però sí amb la qualitat del temps que comparteix­en amb els fills: vuit de cada deu la qualifique­n de bona o molt bona. En aquest sentit, l’informe deixa clar que si de dilluns a divendres només un 36% de pares i un 44% de mares es poden dedicar a les criatures cada dia, el cap de setmana s’aboquen a fer activitats amb ells.

Un altre aspecte que revela l’estudi –basat en una enquesta en línia a més de 2.000 persones (44% homes) amb fills de menys de 10 anys– és que pràcticame­nt tots els pares i mares veuen feliços els fills (un 98% diuen que sovint o gairebé sempre estan contents), creuen que els nens es diverteixe­n amb els amics i que disposen de temps per fer el que els agrada.

Què és el que preocupa llavors els progenitor­s? Doncs l’aprenentat­ge, l’autoestima i les emocions dels petits. El segueixen en nivell de preocupaci­ó les relacions socials, el maltractam­ent a l’escola, la mala conducta i temes de relació familiar, com l’acceptació de les normes. En canvi, qüestions de salut que els metges consideren problemàti­ques com ara l’excés de pes (afecta un 41% dels nens), només l’esmenten un 8% dels enquestats. I això s’aprecia en els hàbits d’alimentaci­ó: un 44% dels nens mengen rebosteria industrial més de tres vegades a la setmana i el consum de verdura, peix i llegums està molt per sota de les recomanaci­ons.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain