La Vanguardia (Català)

El gran casament gallec de Marta Ortega, d’Inditex, i Carlos Torretta

Dos dies de celebracio­ns i 400 convidats al casament civil de Marta Ortega i Carlos Torretta

-

Marta Ortega, filla del fundador d’Inditex, va contreure matrimoni civil ahir amb el representa­nt de models Carlos Torretta a casa d’Amancio Ortega i Flora Pérez, al passeig de la Dársena d’A Coruña, el mateix escenari de la petició de mà. A la cerimònia, oficiada pel notari Francisco Manuel Ordóñez, amic personal del patriarca, només hi van assistir els familiars i els més pròxims de la parella, com el decorador Pascua Ortega, padrí de bateig del contraent, i, esclar, el fill de la núvia, Amancio, de 5 anys. En total, una quarantena de persones.

La núvia va portar una brusa de gasa prisada i una faldilla llarga amb pinces de color rosa pàl·lid de Pier Paolo Piccioli per a Valentino Haute Couture. Com a úniques joies, lluïa l’anell de prometatge i unes arracades de brillants roses. En un dels canells, un fil de color blau. Del maquillatg­e i la perruqueri­a se’n va encarregar Pablo Iglesias, responsabl­e de l’estètica d’estrelles com Penélope Cruz. Per la seva part, el nuvi va optar per un vestit clàssic blau mitjanit fet a Londres per una sastreria de Savile Row. El ram de la núvia, obra del francès Thierry Boutemy, estava inspirat en els colors de la natura gallega.

El casament de la filla de l’home més ric d’Espanya ha despertat tant interès que la policia local va haver de preparar un desplegame­nt per gestionar el trànsit i les aglomeraci­ons al voltant del Real Club Náuti- co, on després del casament es va celebrar un còctel per a 400 convidats, alguns de tan mediàtics com Alfonso de Borbón i la seva dona, Eugenia Silva; el també model i actor Jon Kortajaren­a; Amaia Salamanca i el seu marit, Rosauro Varo, i Rafa Medina i Laura Vecino. Carlota Casiraghi, amiga d’Ortega, i que va donar a llum fa tot just tres setmanes, no assistirà a les celebracio­ns. També era a la llista de convidats la milionària geneta Athina Onassis. Una llista que uneix el poder dels Ortega amb la popularita­t del nuvi i els seus pares, Roberto Torretta i Carmen Echevarría, entre la jet set, alguns dels membres de la qual van arribar a l’enllaç amb avió privat.

Altres assistents al còctel al Náutico van ser Alonso Aznar, fill de l’expresiden­t del govern espanyol; Carlos Cortina Lapique; Marco Severini, exmarit de Nieves Álvarez; els germans María i Marco Juncadella; l’ex-director general d’Inditex Juan Carlos Rodríguez Cebrián i la seva família. I, per descomptat, no hi van faltar Mafalda Muñoz, germana de la mediàtica cuinera Samantha Vallejo-Nágera, i el seu marit, Gonzalo Machado, que van ser els que van presentar la parella, fa gairebé tres anys, en el 40è aniversari d’Eugenia Silva.

Durant tot el matí hi va haver un desplegame­nt incessant de furgonetes negres amb els vidres tintats entre els hotels on s’allotgen la família del nuvi i els convidats i la casa familiar dels Ortega i el club nàutic. D’una en sortia el músic Michael Blume, que presumible­ment va amenitzar la vetllada.

Aquest casament està sent molt menys sobri i durarà un dia més que el primer amb el genet Sergio Álvarez-Moya, el 2012, al qual van assistir 200 persones i moltes van haver de seguir la cerimònia religiosa en una petita capella virtual construïda especialme­nt per a l’ocasió. Les celebracio­ns continuara­n avui a Casas Novas, l’hípica d’Arteixo que el fundador d’Inditex va construir per a l’única filla que té del segon matrimoni. Els 400 convidats hauran de vestir d’esmòquing i vestit llarg i el complex ha estat totalment adaptat amb envelats, pantalles gegants i una fila de fogueres.

Com al primer casament, Marta Ortega ha demanat als convidats que destinin els diners dels regals a una oenagé que treballa amb nens que tenen paràlisi cerebral, com el seu germà Marcos, fill del primer matrimoni d’Amancio Ortega amb Rosalía Mera. A canvi, els nuvis han obsequiat els convidats amb un estoig de cuir i un pintallavi­s recarregab­le amb les inicials MC.

La núvia va portar una brusa de gasa prisada i una faldilla de color rosa pàl·lid de Valentino Haute Couture

 ??  ??
 ?? PETER LINDBERGH / EFE ?? El vestit del nuvi es va fer a Savile Row, i la núvia, que al seu primer enllaç va lluir un Narciso Rodríguez, va triar un Valentino El fotògraf de moda alemany Peter Lindbergh firma les fotos oficials de l’enllaç. Per a ell han posat grans tops
PETER LINDBERGH / EFE El vestit del nuvi es va fer a Savile Row, i la núvia, que al seu primer enllaç va lluir un Narciso Rodríguez, va triar un Valentino El fotògraf de moda alemany Peter Lindbergh firma les fotos oficials de l’enllaç. Per a ell han posat grans tops
 ?? PETER LINDBERGH / EFE ??
PETER LINDBERGH / EFE
 ?? BEGOÑA CORZO
Barcelona ??
BEGOÑA CORZO Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain