La Vanguardia (Català)

Interior ofereix a la Urbana tramitar denúncies

-

La reestructu­ració de funcions entre els Mossos i la Guàrdia Urbana que va començar a definirse a l’última Junta de Seguretat Local per fer front a l’escalada delictiva a Barcelona podria comportar que la policia local actuï com a policia judicial, és a dir, que pugui rebre i tramitar denúncies, com fa l’autonòmica. Així ho va apuntar abans-d’ahir al vespre el conseller d’Interior, Miquel Buch, en una entrevista al programa Bàsics de Betevé.

Si aquesta proposta prospera, es podrien evitar en part escenes com les de les llargues cues als pàrquings de les comissarie­s dels Mossos d’agents que esperen torn amb els detinguts per poder tramitar les denúncies. En aquest sentit, el titular d’Interior va explicar que la mesura podria alliberar d’aquesta feina burocràtic­a agents assignats en tasques d’oficina i que, d’aquesta manera, podrien destinar-se a incrementa­r el nombre d’agents de patrullatg­e als carrers de la ciutat. En principi, la proposta de la Generalita­t ha estat rebuda amb bons ulls, però amb cautela pel govern municipal. En el mateix programa, el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, va precisar que per aplicar-la caldrà disposar “dels recursos necessaris”.

Sembla més difícil que les dues administra­cions es posin d’acord per abordar el fenomen del top manta. Buch va recordar que la competènci­a de gestionar l’espai públic és de l’Ajuntament, i que la funció dels Mossos no pot anar gaire més enllà de prestar ajuda a la Urbana quan aquesta ho demani. Pisarello va respondre reclamant més col·laboració en lloc de “culpar-nos els uns als altres”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain