La Vanguardia (Català)

El port de Barcelona s’alia amb el Vietnam

La instal·lació de la capital catalana canalitza un 40% dels intercanvi­s comercials que hi ha entre Espanya i el país asiàtic

- DAVID GUERRERO Barcelona

El Vietnam és una economia modesta comparada amb el Japó, Singapur o Taiwan, però ja és el país que més creix al sud-est asiàtic i el segon a tot l’Extrem Orient. Per això, el port de Barcelona ha triat aquest país com a lloc per dirigir la ja tradiciona­l missió comercial anual amb empreses catalanes que s’ha dut a terme durant aquesta setmana.

“El Vietnam és un país en creixement i ple d’oportunita­ts, on el tractat de Lliure Comerç amb Europa obre molt bones expectativ­es a partir de l’any que ve”, destaca la presidenta del port de Barcelona, Mercè Conesa, que ha encapçalat amb el conseller de Territori, Damià Calvet, una delegació formada per uns 40 representa­nts d’empreses importador­es i exportador­es, i també pel sector logístic i portuari. Durant els últims cinc dies han passat per la capital, Hanoi, i per Ho Chi Minh, on es concentra l’activitat comercial i hi ha la principal infraestru­ctura portuària del país.

En el marc de la missió comercial, el port de Barcelona i l’Administra­ció Marítima Nacional del Vietnam (Vinamarine) –que integra els 31 principals ports del país– han establert les bases per signar un acord de cooperació que permetrà a les dues entitats col·laborar en matèria d’infraestru­ctures portuàries, formació i sistemes. A més, permet avançar en la connectivi­tat marítima directa de Barcelona amb el Vietnam, un dels objectius centrals de la missió empresaria­l. Una de les principals navilieres del país va mostrar la seva intenció de posar-se a treballar en aquest sentit com més aviat millor.

D’altra banda, l’enclavamen­t portuari de la capital catalana s’ha ofert a les empreses vietnamite­s com una porta d’entrada i distribuci­ó a Espanya i Europa. Un total de 250 empresaris van participar en una jornada d’intercanvi en què van tenir un pes important les empreses del sector del cafè. El Vietnam és el segon exportador mundial de cafè i més d’un 90% del que s’importa a Espanya arriba a través del port barceloní. Les bones sensacions després de la trobada apunten que s’incrementa­ran uns fluxos comercials que l’any passat ja van créixer un 19% en tràfic de contenidor­s entre el país asiàtic i la infraestru­ctura catalana. Avui dia, un 40% dels intercanvi­s comercials que tenen lloc entre Espanya i el Vietnam ja passen pel port de Barcelona.

L’autoritat portuària ha fet el salt a l’Àsia després d’anar durant els últims anys a països d’Amèrica Llatina. L’any que ve tornaran a apostar pel continent asiàtic, concretame­nt pel Japó. Els intercanvi­s comercials entre la capital catalana i la tercera economia mundial han crescut un 6% des de començamen­t d’any, amb una especial preponderà­ncia dels sectors alimentari, químic i d’automoció.

La missió comercial liderada per l’Autoritat Portuària tornarà a apostar per Àsia l’any que ve i anirà al Japó

 ?? PORT DE BARCELONA ?? Reunió del conseller de Territori i la presidenta del port de Barcelona amb representa­nts vietnamite­s
PORT DE BARCELONA Reunió del conseller de Territori i la presidenta del port de Barcelona amb representa­nts vietnamite­s

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain