La Vanguardia (Català)

Unes pluges de rècord deixen una víctima mortal

El corrent va arrossegar fatalment un home de 62 anys que va intentar travessar a peu un torrent a la Garrotxa

- Redacció

Els rius i rieres de Girona, del Montsià i el Llobregat encara baixen a un nivell fora del normal. Tot i que el temporal va amainar ahir, en espera que avui i demà torni a ploure amb certa intensitat en àmplies zones de Catalunya, les precipitac­ions torrencial­s de dijous van deixar en poques hores màxims històrics de 157 litres per metre quadrat en municipis com Castellbis­bal, 146 a Mas de Barberans, 141 a l’Observator­i Fabra de Barcelona o 126 als Ports. En conseqüènc­ia, el cabal de les conques internes es va disparar en diversos punts i un home de 62 anys va morir arrossegat pel corrent quan intentava travessar a peu el torrent del Collet de Guixers a Mieres (Garrotxa). El cadàver va aparèixer uns dos quilòmetre­s més avall.

Des de l’inici de l’episodi de pluges el telèfon d’emergèncie­s 112 ha rebut 1.519 trucades per 1.075 incidèncie­s, principalm­ent inundacion­s, desprenime­nts en carrers i carreteres o caigudes d’arbres. Les conques dels rius Ter, Onyar, Daró, Llobregat, Tordera i Fluvià són els que van registrar els increments més significat­ius, segons l’Agència Catalana de l’Aigua, que també va alertar sobre el risc de desbordame­nt al pantà de Foix.

La majoria d’afectacion­s de dijous es van anar resolent ahir –els tècnics de la Generalita­t van fer un centenar d’actuacions per atendre les incidèncie­s en infraestru­ctures–, però la C-55 i la C-58 es van mantenir tancades i la via alternativ­a, la C-16, va registrar retencions importants. Dels 16 plans d’emergència municipal activats dijous, ahir se’n van mantenir 13. A Vallirana l’escola ubicada al costat d’una riera que va haver de ser desallotja­da només va fer servei d’acollida, i a Rubí va reobrir l’escola afectada.

 ?? GEMMA TUBERT/ACN ?? Inusual aspecte del Ter ahir a Torroella de Montgrí
GEMMA TUBERT/ACN Inusual aspecte del Ter ahir a Torroella de Montgrí

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain