La Vanguardia (Català)

Condemna lleu a un agressor sexual perquè la víctima havia estat actriu

- SALVADOR ENGUIX

Associacio­ns d’actors de Catalunya i València han mostrat a les xarxes socials, amb la campanya #joetcrec, la seva indignació per la sentència dictada per la Secció Quarta de l’Audiència Provincial de València contra un home que durant dues hores va violar i va agredir brutalment una dona de 25 anys al gener.

El fiscal del cas sol·licitava una condemna de 9 anys de presó, però l’agressor, Óscar Alfredo B. M, que a més era el seu cap, ha estat condemnat a només dos anys. Els més sorprenent de la sentència, avançada pel diari Levante-EMV, és que el jutge suavitza la condemna a l’agressor perquè la dona “va dramatitza­r” el seu relat pel fet de ser “actriu”.

La periodista Teresa Dominguez, del Levante-EMV, que ha estat la que ha seguit estretamen­t el cas d’aquesta jove, subratlla que el jutge introdueix la seva condició d’“actriu” per a en els fonaments de Dret “arremetre contra ella al·legant que havia realitzat un relat dramatitza­t en una entrevista concedida a aquest diari als dos dies de l’agressió”.

El més greu del cas és que aquesta dona va ser actriu quan era una adolescent, en tallers d’escola, però la defensa de l’acusat va utilitzar aquest argument que el jutge, finalment, atén per reduir la petició del fiscal.

Una altra de les conclusion­s polèmiques de la sentència és que reconeix que contra la jove, natural de Madrid, hi va haver “un atac i grapejos en zones sexuals de la dona de manera violenta”, però obvia que va ser “penetrada” malgrat el testimoni de la víctima. I que la penetració es va realitzar amb els dits. El jutge també reconeix que durant dues hores la va agredir i la va forçar sexualment: “Cops per tot el cos, clavant-li cops de cap contra el terra”, però només li imposa una multa de 900 euros.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain