La Vanguardia (Català)

Huracà taronja

Holanda també bat França, que va recórrer sense èxit a Dembélé

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ

En tot just unes setmanes la renascuda Holanda ha batut els dos últims campions del món. Primer va poder amb Alemanya i ahir a la nit va doblegar França (2-0) amb una actuació sensaciona­l. Amb la seva nova victòria els holandesos van enviar a la segona categoria de la Lliga de les Nacions Alemanya i tenen moltes opcions de passar a la final a quatre. Si els de Koeman puntuen en terreny alemany dilluns disputaran el títol d’aquesta nova competició. El blaugrana Dembélé va jugar els últims 25 minuts amb França, sense brillar.

I és que continua el ressorgime­nt del futbol holandès. L’equip de Koeman va saltar al camp disposat a competir de tu a tu amb França. Ja al primer minut Wijnaldum va obligar Lloris a fer una gran intervenci­ó i durant gairebé tota la primera meitat l’equip oranje va portar la veu cantant. França només va fer acte de presència en atac amb un fluix cop de cap de Griezmann que va desbaratar Cillessen, una rematada poderosa però elevada de Pavard i algun flirteig de Mbappé, ben frenat pel central que interessa al Barcelona, De Ligt

Quan semblava que al descans s’arribaria sense gols, es va avançar Holanda. Després d’un desajust defensiu de Nzonzi, Babel va rematar des de l’interior de l’àrea. El rebuig de Lloris el va caçar Wijnaldum per fer l’1-0, resultat que obria el grup i que deixava descendida Alemanya. França en tenia prou amb l’empat per assegurar-se una plaça a la final four de la Lliga de Nacions, però li calia reaccionar. A la banqueta hi havia Dembélé com a possible revulsiu. El barcelonis­ta va entrar, però no va aportar gairebé res i França no es va recuperar. Va rematar una vegada molt desviat i es va guanyar una targeta groga per impotència. Perquè Holanda va ser molt superior també a la segona meitat, en què va generar una bona pila d’ocasions. Memphis De Pay va provar en diverses oportunita­ts Lloris, que va engegantir per evitar una golejada holandesa. El porter francès també va desviar un parell de rematades de Dumfries i una amb molta intenció de De Jong, el migcampist­a que també és a l’agenda del Barcelona. El partit va acabar amb un penal a favor d’Holanda, de Sissoko a De Jong, que va transforma­r De Pay al millor estil Panenka.

?? EMMANUEL DUNAND / AFP ?? Ousmane Dembélé va jugar els últims 25 minuts contra Holanda
EMMANUEL DUNAND / AFP Ousmane Dembélé va jugar els últims 25 minuts contra Holanda