La Vanguardia (Català)

Un Barça llançat

Els blaugrana dobleguen a la pròrroga un intens Zalgiris

- RAMÓN ÁLVAREZ Barcelona

Cinc de cinc. El Barça Lassa buscava la cinquena victòria consecutiv­a a l’Eurolliga i no l’hi va impedir ni la intensitat que va demostrar el Zalgiris Kaunas, que va arribar a forçar la pròrroga als últims segons malgrat haver anat per sota al marcador durant tot el partit, ni l’ambient enrarit amb què arribava el matx després de l’intercanvi de declaracio­ns entre els dos tècnics, amb comptes pendents del passat.

Un Pangos que tornava sense complexos a la que va ser casa seva i un Kuric cada cop més ubicat a l’esquema de Pesic van aconseguir imposar el talent sobre la força, el joc sobre l’entrega. Malgrat l’acumulació de partits lluny de casa que li ha ofert el calendari en aquesta arrencada de l’Eurolliga, els blaugrana ja s’acosten a les sis victòries consecutiv­es que van aconseguir ara fa tres campanyes.

El partit, en qualsevol cas, no va deixar de ser un fidel reflex de les grandeses i les misèries d’un equip que, malgrat tot, va fent camí. Va sortir a jugar amb despreocup­ació i va començar dominant des del 0-2 per ja no posarse per sota en els 45 minuts que va acabar durant el matx. Tot i això, no va aconseguir escapar-se malgrat acostar-se –i fins i tot superar– als 10 punts d’avantatge en cada quart.

És cert que la sòlida defensa que van desenvolup­ar durant molts minuts els blaugrana, executant cada vegada amb més virtuosism­e el mètode Pesic, va obligar els lituans a fer molts llançament­s forçats i abusar –i errar– dels tirs de 3 punts (5/22). Però també ho és que no van aconseguir detenir Wolter, que es va ficar fins a la cuina sempre que va voler per acabar anotant 19 punts, ni White, que a més de deixar un alley-oop per al vídeo de les millors jugades de la jornada va dominar a plaer a la pintura i es va convertir en el màxim anotador del partit amb 21 punts. No en va tots dos van obtenir millor índex de valoració (19 i 31, respectiva­ment) que el millor jugador blaugrana, que va ser Kuric (17).

Actuacions particular­s a banda, el Barça va ser millor com a equip en tots els aspectes i només va patir per la derrota als últims 40 segons de l’últim quart, quan White va posar el 76-76 que va portar el partit a la pròrroga malmetent l’avantatge de 13 punts que tenien els visitants en l’equador d’aquells 10 minuts que no van acabar sent els últims.

Va ser un ensurt, ja que el Barça va acabar cantant victòria simplement sense caure en l’error en què sí que van caure els locals. Amb dos tirs lliures de Tomic els de Pesic van tornar a recuperar l’avantatge, i si aquesta vegada no es van deixar pispar la cartera va ser tant perquè van mantenir la línia de joc i va aparèixer Pangos per posar les coses a lloc com per la precipitac­ió final dels homes d’un Jasikevici­us que va viure amb tanta desesperac­ió com ràbia l’oportunita­t perduda.

Pangos va tornar sense complexos a la que va ser casa seva i Kuric va mostrar el seu encaix a l’equip

La ferma defensa de Pesic no va aconseguir aturar Wolter i White, líders en anotació i valoració