La Vanguardia (Català)

La contractac­ió temporal per a la campanya nadalenca perd impuls

- Redacció

La campanya nadalenca suposarà la firma de més d’un milió de contractes temporals, segons Adecco. La companyia especialit­zada en recursos humans espera un increment del 4,5% en comparació amb l’any passat. I apunta una “lleugera desacceler­ació”, ja que es tractaria de l’augment més suau des del Nadal del 2012 –quan va caure un 1,5% i hi va haver només 528.000 contractac­ions–. L’any passat ja es va produir una rebaixa en el ritme de creixement de l’ocupació, quan van pujar els contractes un 4,7% per l’augment a dos dígits experiment­at des del 2013.

En tot cas, les previsions d’Adecco destaquen que els contractes que es firmaran a finals d’any van tenint cada cop una durada més prolongada perquè la campanya comença amb els descomptes al novembre del black friday (el dia 23) i el cyber monday i s’espera que arribi a finals de gener, per les rebaixes. A més, estimen que després de la campanya nadalenca, “un 15% de les contractac­ions podran prolongar-se en els següents mesos del 2019”.

Per comunitats, Catalunya torna a repetir com el territori on sorgeixen més oportunita­ts de treball. Així, assenyalen que hi haurà més de 186.000 nous contractes, un 5% superior als registrats un any abans. En el rànquing, el segueixen Madrid (prop de 156.000 nous contractes, amb un increment anual del 6%) i la Comunitat Valenciana (gairebé 136.000 més, +5%).

El gran consum, l’atenció a clients i vendes seran els sectors amb més protagonis­me en una campanya que per a una part de les empreses representa fins a un 40% de la facturació total de l’any. La veta d’ocupació es trobarà en perfils comercials com els promotors, dependents, gestors del punt de venda...

De cara a l’arribada del Nadal també augmenta la demanda de plantilla en altres sectors com ara alimentaci­ó, distribuci­ó, logística, comerç en línia, alta perfumeria i cosmètica, botiga de joguines, electrònic­a... Ja en les setmanes de festa es veuran beneficiat­s també aquells que busquen feina en hostaleria i activitats relacionad­es amb el turisme.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain