La Vanguardia (Català)

Endesa li posa les coses fàcils al cotxe elèctric

Instal·len una xarxa de 8.500 punts públics de recàrrega

- Madrid

El conseller delegat d’Endesa, José Bogas, va anunciar ahir que l’elèctrica instal·larà una xarxa de 8.500 punts de recàrrega pública en autopistes, autovies i ciutats de més de 35.000 habitants. El desplegame­nt s’executarà en dues fases: uns 2.000 punts fins a l’any 2020 i els 6.500 restants abans de l’any 2023. L’objectiu d’aquest macroplà és implantar-los a les carreteres de més trànsit, així com en centres comercials, pàrquings, cadenes hoteleres, àrees de servei o vies públiques.

Els carregador­s seran de càrrega normal, ràpida i ultraràpid­a i el preu oscil·larà entre 1 i 6 o 7 euros per a 100 quilòmetre­s en funció de la modalitat del temps de càrrega que es triï. A més, la companyia que presideix Borja Prado pretén implantar al voltant de 100.000 punts de recàrrega privats en pàrquings residencia­ls i corporatiu­s perquè la gent pugui recarregar el cotxe, també, mentre és a la feina. Endesa ha firmat acords amb diverses marques automobilí­stiques.

Segons l’opinió de Bogas, “són els fabricants de cotxes els que han de convèncer els particular­s que el més barat per completar la càrrega del seu vehicle elèctric és fer-ho a casa”. De fet, assegura, “en aquests moments, aquest cost sol anar inclòs en el preu de venda del vehicle”.

El seu competidor més directe a Espanya, Iberdrola, va anunciar recentment que implantari­a 200 punts de recàrrega per a cotxes elèctrics i el seu objectiu és arribar als 25.000 entre llars, empreses, centres urbans i autopistes. D’altra banda, Bogas també va respondre als periodiste­s que el tancament de les nuclears s’ha de fer amb “intel·ligència i ha d’anar introduint a poc a poc més renovables i preservant la seguretat de subministr­ament”.

 ?? FERNANDO VILLAR / ENDESA ?? L’elèctrica vol implantar punts de càrrega en altres empreses
FERNANDO VILLAR / ENDESA L’elèctrica vol implantar punts de càrrega en altres empreses

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain