La Vanguardia (Català)

Atur i bombolla, riscos a Espanya, segons Davos

- MADRID Europa Press

L’elevada taxa d’atur i el risc que esclati una nova bombolla d’actius en l’economia són els dos principals riscos per a les empreses a Espanya, segons les dades de l’Enquesta del Fòrum Econòmic Mundial de Davos, publicada pels socis estratègic­s de l’Informe de Riscos Globals, Marsh i Zuric.

En relació amb els resultats de fa un any, l’atur continua sent el risc més gran per a les empreses, encara que ha minvat el temor per una possible “fallada” en el Govern central, que el 2017 suposava el segon risc més important, fins a situar-se aquest any en la cinquena posició. Entre els cinc principals riscos citats fa un any, també ha desaparegu­t la por de la inestabili­tat social, d’una fallada en les institucio­ns financeres o dels canvis en els preus de l’energia, que es trobaven en el tercer, quart i cinquè lloc, respectiva­ment. Aquest any, les empreses han inclòs la incertesa en el fracàs en la planificac­ió urbana i l’ús incorrecte de la tecnologia entre els principals problemes, situant-los en el tercer i quart lloc, per darrere de la por d’una bombolla i per davant d’una fallada en l’Executiu.

En el conjunt d’Europa, les empreses –12.000 executius enquestats– coincideix­en a assenyalar els riscos econòmics i geopolític­s com les grans preocupaci­ons, així com els ciberrisco­s, que han experiment­at un important augment. “Les empreses també estan preocupade­s per l’augment de la fricció geopolític­a que ja s’ha traduït en l’augment dels aranzels i les sancions, i que podria impulsar encara més la creixent amenaça d’expropiaci­ó o violència política”, explica el director del servei d’estudis de Marsh Espanya, José María Elguero.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain