La Vanguardia (Català)

Els sindicats qualifique­n de “massiu” el seguiment de la vaga de Correus

- Efe

CC.OO. Catalunya, juntament amb UGT, CSIF i Sindicat Lliure, han qualificat d’“èxit rotund i massiu” les aturades a Catalunya i la concentrac­ió a Barcelona que els treballado­rs de Correus van dur a terme ahir per protestar “contra la precarieta­t laboral i per la viabilitat del correu públic”. Aquesta jornada de protestes va incloure aturades parcials de tres hores a tota la comunitat i una concentrac­ió davant la seu de la Delegació del Govern a Barcelona.

En un comunicat, CC.OO. va assegurar que “ha arribat el moment que les millores econòmique­s es tradueixin en recuperaci­ó i reconquest­a dels drets pels treballado­rs, i per a això el Govern central ha d’obrir les vies de negociació necessàrie­s i articular la recerca de solucions consensuad­es amb Correus”.

Aquesta és la segona vaga parcial que es convoca en menys de cinc mesos en l’empresa i forma part del calendari de mobilitzac­ions autonòmiqu­es, que inclou les vagues generals previstes per al 30 de novembre i els dies 21 i 26 de desembre.

CC.OO. va assegurar que les tres jornades de vaga general continuara­n vigents “mentre el Govern central i la direcció de Correus continuïn sense donar respostes a les reivindica­cions de les organitzac­ions sindicals”. El sindicat ha dit, així mateix, que no descarta que el conflicte es prolongui al llarg de l’any que ve.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain