La Vanguardia (Català)

Janabebé triomfa a Amazon

Sarmiento dispara el seu negoci de fundes per a cadires de nadó amb vendes de 3,5 milions

- AINTZANE GASTESI Barcelona

Va néixer com una aventura d’Ángela Sarmiento, amb estudis d’enginyeria tèxtil i de disseny, i en tot just quatre anys Janabebé s’ha convertit en una empresa que factura 3,5 milions d’euros, amb fàbrica pròpia i que disposa d’una plantilla de més de 30 treballado­rs. El 2014, Sarmiento va començar a produir fundes per a cotxets de nadó a casa seva, amb una màquina profession­al regal del seu marit i ara soci, Joan Borrell. “En poc temps vam veure que el producte agradava i que hi havia poca competènci­a en el mercat”, explica Sarmiento.

En només quatre mesos, després del llançament d’una botiga en línia pròpia que no va funcionar, van començar a vendre al

marketplac­e d’Amazon a Espanya. “Encara ho feia tot a casa, però hi havia dies que cosia fins a 200 peces i les enviava jo mateixa; era una bogeria”, explica l’emprenedor­a tèxtil. Per dominar l’entorn Amazon, va haver de superar una exigent formació de la mateixa plataforma, però en pocs mesos van veure que el negoci rutllava. La marca només ven en línia.

Des d’aleshores, el gegant americà del comerç electrònic s’ha convertit en pràcticame­nt la seva única via de comerciali­tzació. “Amazon és molt exigent, però si aconseguei­xes complir tots els estàndards i normatives –en ser productes per a nadons són molt estrictes– i pots respondre tant amb producte com amb servei, és el millor soci per a una empresa petita”, explica Sarmiento. Actualment, Janabebé també està present als marketplac­e de la Fnac, El Corte Inglés o Carrefour, però cap d’aquests no té l’abast ni el volum de venda d’Amazon.

A més, el gegant en línia li ha obert les portes a nous mercats i els seus productes arriben a 60 països. Principalm­ent a Europa –Alemanya, Itàlia, França i Regne Unit–, però també creixen molt als EUA. “Fem trameses diàries a la plataforma europea i setmanals als EUA”, explica la fundadora. Acaben d’entrar a Mèxic i el Canadà i el 2019 preveuen arribar al Japó i Austràlia.

“Un dels avantatges d’Amazon és que els seus algoritmes calculen la quantitat de producte que necessitar­às en cada moment, la qual cosa et permet gestionar la producció al dia, pràcticame­nt sense estoc”, explica Sarmiento. Per respondre a la demanda, la companyia va obrir a començamen­ts d’aquest any una fàbrica de 500 metres quadrats a Barcelona, a la zona del Coll, amb uns 150.000 euros d’inversió en maquinària, a on fan tota la producció i hi treballen 30 persones. Fabriquen fins a 1.500 referèncie­s de fundes per als principals models de cotxets i cadires per a cotxe de nadó amb els seus propis patrons.

L’empresa, a les oficines de la qual treballen sis persones més inclosos els dos socis, preveu tancar el 2018 amb unes vendes de 3,5 milions i assolir els 5 milions els propers dos anys.

La firma, que només ven en línia, està present a Europa, els EUA i acaba d’entrar a Mèxic i el Canadà

 ?? ANA JIMÉNEZ ?? L’emprenedor­a tèxtil Ángela Sarmiento
ANA JIMÉNEZ L’emprenedor­a tèxtil Ángela Sarmiento

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain