La Vanguardia (Català)

De rei de la selva a rei del mambo

- Joaquín Luna

Han vist el que, en ple segle XXI, li estan fent al lleó Simba en un poble de la Garrotxa? Pensa quedarse amb els braços plegats? Serà capaç de tindre sexe amb el tigre del seu marit quan tot un rei de la selva és cosificat en fotos eròtiques sense que ningú hi faci res?

Jo he vist aquestes fotos. Un abans i un després. Simba, al qual també anomenarem el rei lleó, el rei de la selva o el rei del mambo, apareix en pilota picada –i una panxa incipient–, estirat plàcidamen­t i abraçat per la seva propietàri­a, també en pilota picada.

L’entitat Faada exigeix a la Generalita­t el decomís de Simba –exlleó de circ, aquelles coses marquen– per dues raons: el lleó apareix a l’interior de l’habitatge dels seus amos –o com se’ls anomeni–, una parella, fora per tant de la zona de la propietat catalogada de “nucli zoològic” –dic jo que el jardí– i, a més, és utilitzat “en unes fotos eròtiques” que atempten contra “el benestar de l’animal”.

La Generalita­t ha estat a l’altura i per tallar l’alarma social –no fos cas que les catalanes canviessin els seus tigres per

No podem mirar a cap altre costat, passa a Catalunya: la propietàri­a del lleó Simba el cosifica en fotos eròtiques

lleons, no necessària­ment de l’Athletic de Bilbao– ha obert un expedient per decidir si el decomissa.

Gràcies a Faada (Fundació per a l’Assessoram­ent i Acció en Defensa dels Animals, associada a la Xarxa d’Economia Solidària), el món lliure ja no podrà dir: vaig veure en Simba i em van venir ganes d’abraçar-lo –o de posar-me al seu lloc– però no vaig fer res. I després van anar a buscar el meu cunyat i tampoc no vaig fer res (ell tampoc, el molt dropo). Fins que un dia va venir una dona, amb els seus tatuatges –d’això en parlarem un altre dia, quines discussion­s entre amics sobre si els tatuatges sumen o resten–, es va fer una foto nua amb mi i ningú no va fer res, tret de donar-me copets a l’esquena i demanar-me’n detalls.

El cas de Simba és només la punta de l’iceberg. Faria ell, Simba, això tan lleig de fer-se una foto eròtica amb la seva propietàri­a? No, ell mai no ho faria. Mentre llegeixen aquestes línies, desenes de serps al món són enroscades en cossos nus dels cabarets de l’Extrem Orient, desenes de cabres són obligades per legionaris a sortir de marxa al nord de l’Àfrica i desenes de vaques suïsses donen llet sense descremar.

Totes les nits em passen les fotos pel cap i així no hi ha qui agafi el son. Pensar que dormo sol, sense que cap dona nua amb tatuatges que molen s’enrosqui, mentre el pobre Simba aguanta aquest calvari. Ja no els explico si fos una dona casada que gaudeix del privilegi de dormir totes les nits de l’existència al costat d’un home que ronca. Quants remordimen­ts!

Com no s’ha de fer algú animalista a Catalunya! Primer Goiat –un altre objecte sexual, un pobre ós portat malgrat els seus desitjos des d’Eslovènia per fecundar a tort i a dret (i encara s’estranyen que es carregui la cabana dels Pirineus)– i ara Simba, de rei de la selva a rei del mambo i la Garrotxa.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain