La Vanguardia (Català)

Colau presumeix de seguretat tot i les protestes veïnals

L’alcaldessa defensa la seva gestió poc abans que més de 100 veïns del Raval es manifestin contra els narcopisos

- Barcelona

Els ciutadans no paren de manifestar-se contra la degradació que, entenen molts, pateix Barcelona. I l’alcaldessa Ada Colau continua defensant la seva gestió de la seguretat. Als tuits que va fer ahir no s’intueix cap autocrític­a.

Dotzenes de veïns del Raval van protestar ahir una vegada més contra la proliferac­ió de narcopisos al barri. Més de 100 persones es van concentrar a la rambla del Raval per després recórrer d’una manera molt festiva una vintena de carrers, passejant-se picant cassoles davant d’alguns dels punts de venda de drogues del barri per fer saber als traficants que no defalliran, que els pressionar­an fins que marxin. “Que no trafiquin amb la teva vida. Ni traficants ni especulado­rs”, es llegia a la pancarta més grossa.

A mesura que caminaven, moltes persones, amb una cassola a la mà, sortien als balcons i dels comerços per mostrar el seu suport a la marxa. Els manifestan­ts també van enviar ahir un missatge a les administra­cions, a l’Ajuntament, a la Generalita­t i a l’Estat: la gran batuda contra els narcopisos del 29 d’octubre no va ser suficient. Els polítics, van repetir molts veïns, encara han de fer moltes coses. Aquesta protesta va ser convocada per Acció Raval, Acció Reina Amàlia i Guerrilla Raval. Aquestes entitats entenen que l’especulaci­ó immobiliàr­ia és una de les principals causes de la degradació de Ciutat Vella. També demanen a les administra­cions que actuïn sobre això.

I la setmana que ve, el dissabte, la trentena d’entitats que formen l’anomenat Tsunami Veïnal es manifestar­an contra la insegureta­t ciutadana i contra les polítiques municipals que miren d’aturar-la. Les diferèncie­s entre els dos grups d’entitats impedeixen una manifestac­ió unitària. Els del Tsunami diuen que l’alcaldessa va incomplir tots els compromiso­s que va adquirir fa un mes per millorar la convivènci­a.

To i això, malgrat que les protestes veïnals s’intensifiq­uen, l’alcaldessa presumia ahir a les xarxes socials del seu model de seguretat. “Alguns volen utilitzar els temes de seguretat com a arma electoral, una gran irresponsa­bilitat –va teclejar Colau al seu compte de Twitter–. Per sort a Barcelona tenim un model propi i un gran profession­al al capdavant del comissiona­t de Seguretat, Amadeu Recasens”. Colau retuitejav­a així una entrevista de Nació Digital a Recasens. La primera resposta del comissiona­t és que, encara que els delictes s’hagin incrementa­t un 20% aquest 2018, Barcelona no és avui més insegura que fa un any.

La setmana que ve les 30 entitats del Tsunami Veïnal faran una concentrac­ió contra la insegureta­t

 ?? CÉSAR RANGEL ?? La cassolada d’ahir es va desenvolup­ar en un ambient familiar i festiu
CÉSAR RANGEL La cassolada d’ahir es va desenvolup­ar en un ambient familiar i festiu

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain