La Vanguardia (Català)

Anglaterra i Croàcia, sense Rakitic, resolen el seu futur i el d’Espanya

- RAMÓN ÁLVAREZ Barcelona

Si la Nations League de la UEFA naixia amb un format innovador que prometia emoció, Anglaterra i Croàcia decidiran avui a Wembley el seu futur i el d’Espanya en la competició. Paradoxal és la situació del combinat de Zlatko Dalic, que es juga o la seva classifica­ció per a la final four de la Lliga A o bé el seu descens a la Lliga B, sense terme mig. Als croats només els serveix una victòria que enviaria els anglesos al descens. I Anglaterra també ha de guanyar per passar a la final. A Espanya, per la seva banda, només li val l’empat en aquest duel per fer bona la seva actual posició i ser finalista. Això sí, en cap cas no baixarà, com sí que ho han fet Alemanya, Islàndia i Polònia.

Croàcia arriba al duel amb la baixa del blaugrana Rakitic, que pateix una elongació al semimembra­nós de la cama dreta. Sense temps de baixa previst, el migcampist­a podria reaparèixe­r amb el Barça a la visita de Champions al PSV. El partit de Lliga davant l’Atlètic al Wanda ja no el podia disputar a causa de la vermella que va veure contra el Betis. Els croats han expressat el seu malestar per l’horari del partit, a les 15.00 h. Anglaterra compleix el marge de tres dies entre xoc i xoc, tot i que el CroàciaEsp­anya de dijous es va jugar a les 20.45 h.

Anglaterra viu el partit com una revenja de la seva eliminació a mans dels croats en les semifinals del Mundial passat. D’aquí ve que Southgate no hagi dubtat a definir el duel com “el nostre moment d’entrega”. Espanya, concentrad­a a Las Palmas per a l’amistós que juga a les 20.45 h contra Bòsnia i Hercegovin­a, el seguirà per televisió a una sala de l’hotel.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain