La Vanguardia (Català)

Festival danès al Palau

Mortensen amb 9 gols i Moller amb 11 aturades guien la setena victòria seguida

- TONI LÓPEZ JORDÀ

El gran danès es va cruspir ahir per berenar els macedonis del Vardar a la setena victòria consecutiv­a del Barça a la Champions. Si avui Colònia és més a prop per als blaugrana –tot i que queden 6 partits (amb visites al Kielce, Veszprém i Montpeller)– és gràcies al partidàs que van oferir el porter Kevin Moller amb 11 parades (10 a la segona part) i l’extrem Casper Mortensen amb 9 gols. Els dos danesos van ser els artífexs d’un triomf clau, que manté el Barça líder en solitari del grup A i despenja d’aquesta manera el Vardar a 4 punts més l’average.

Tot i comptar amb el suport de 3.864 aficionats a la millor entrada de la temporada al Palau, amb unes grades bulliciose­s, al Barça aquesta vegada li va costar d’entrar al partit. No per falta d’esperit, sinó per la marxa de més amb què va sortir un Vardar que es jugava quedar-se despenjat dels primers llocs. Recolzat en els míssils de Borozan, l’equip macedoni es va avançar perillosam­ent (4-6) als 12 minuts. Una prova per a la reacció blaugrana, que no es va fer esperar: 3-0 de parcial i 8-7, que el Vardar va anul·lar amb un altre 0-2, contra el qual Pascual va replicar amb la unitat B.

És el que té aquest Barça, qualitat i amplitud de banqueta, que permet al tècnic canviar els 6 jugadors de camp d’una tacada i mantenir un ritme elevat, o amb una velocitat més. Així va ser com els acabats d’incorporar, amb Entrerríos a la batuta, Sorhaindo al pivot i els extrems Víctor Tomàs i Ariño van capgirar una altra vegada el marcador amb un altre 3-0 (11-9).

Tot i això, alguna cosa fallava al Barça que no podia consolidar els accelerame­nts de geni: la defensa i la porteria no estaven fines. Sobretot un Gonzalo Pérez de Vargas inèdit, que només portava una parada en 23 minuts. Pasqui el va substituir per Kevin Moller i el Barça va trobar l’aplom que necessitav­a per reaccionar una altra vegada amb un 3-1 que li va permetre anar-se’n al descans per davant (16-15). Li tocava asserenar-se i trobar la via de fuga definitiva.

La catapulta cap a la victòria la va trobar en un inspirat Moller, que va enllaçar cinc aturades seguides a l’inici del segon temps, en 9 minuts de somni en què el Barça es va multiplica­r i va clavar un parcial superb de 8-1 que el va portar a una màxima renda de +8 (24-16). Els blaugrana van funcionar com una maquinària precisa, amb l’aportació estel·lar de Mortensen (4). El letal extrem danès, un gran encert de fitxatge, va acabar de trencar el partit amb la seva velocitat a la contra davant un Vardar exhaust , justet d’efectius, que va pagar el desgast.

El Palau gaudia amb el recital blaugrana, amb la intensitat, l’entrega i l’espectacle que oferien els jugadors. La grada, recuperant la sintonia de les grans tardes, passava de victorejar Moller o els 10 gols de màxima renda de Mortensen (2818), a cridar “Llibertat, llibertat!” en el 17m14s o a corejar el Brindis de la

Traviata. Diversions quan el partit està liquidat a falta de 15 minuts.

Des de l’entrada de Moller (min. 26), el Barça va clavar un brutal 11-2 en 13 minuts i se’n va anar de vuit gols

?? CÉSAR RANGEL ?? El lateral blaugrana Gilberto Duarte va fer un dels seus millors partits en atac, amb quatre gols
CÉSAR RANGEL El lateral blaugrana Gilberto Duarte va fer un dels seus millors partits en atac, amb quatre gols