La Vanguardia (Català)

Cerveses per a tots els gustos

Una sense alcohol reformulad­a i una nova IPA arriben a El Nacional

-

BARCELONA— Sens dubte, anar de canyes és una tradició compartida arreu del territori nacional. És un moment d’oci especial, una estona per degustar una cervesa ben fresca i unes bones tapes. A Barcelona, les millors canyes i pintes se serveixen a la Barra de Cerveses d’El Nacional, que aposta per la qualitat de Damm i la seva àmplia oferta cervesera. Als tiradors hi trobareu Estrella Damm, una cervesa mediterràn­ia que és el producte emblema de la companyia; Voll-Damm, una cervesa de doble malta d’estil Marzënbier, amb més aroma, sabor i cos; Turia, una cervesa torrada d’origen valencià, de color ambre intens amb reflexos vermelloso­s; i Damm Lemon, una clara feta amb sis parts d’Estrella Damm per quatre parts de llimona i un toc de llima. També les podreu demanar en format ampolla, igual que altres especialit­ats de la marca com la Bock-Damm, la Malquerida, l’A.K. Damm, la Keler, la Inedit, la Daura (sense gluten), la Complot i la Free Damm. Les podreu tastar amb olives i patates xips, anxoves de l’Escala, seitons en vinagre, gildes i assortimen­ts de mariscos i vegetals en conserva. La millor manera d’arrodonir la vostra jornada de canyes i cerveses.

NOVA FÓRMULA I NOVA IMATGE. La cervesa sense alcohol de Damm, la Free Damm, s’elabora com una cervesa amb alcohol, afegint-hi llevat i deixant que la fermentaci­ó produeixi l’alcohol de manera natural. Posteriorm­ent, mitjançant una avançada tècnica anomenada “destil·lació al buit”, s’elimina l’alcohol fins a obtenir un producte 0,0. La nova fórmula ha aconseguit recuperar els components aromàtics que es perdien quan s’eliminava l’alcohol, i aquests s’han reincorpor­at a la cervesa, obtenint com a resultat una Free Damm amb més aroma i encara més sabor. La seva etiqueta, amb una imatge molt més jove, també deixa constància d’aquesta renovació.

Si demaneu la clàssica Estrella Damm veureu que també ha patit un restyling. El nou disseny posa en valor tant la recepta original de 1876 com els ingredient­s amb els quals s’elabora (únicament aigua, malt d’ordi, arròs i llúpol, 100% naturals). Els nombrosos premis de certàmens internacio­nals que Estrella Damm ha rebut al llarg de la seva història ocupen també un lloc destacat a la nova etiqueta.

AMANTS DE LA IPA. A més, a la Barra de Cerveses hi podreu tastar la Complot, la nova IPA mediterràn­ia de Damm. És la primera cervesa que la companyia elabora amb vuit varietats de llúpol, que és el màxim protagonis­ta d’aquesta varietat de cervesa: Summit, Willamette, Citra, Centennial, Simcoe, Amarillo, Mosaic i Nugget, una varietat amarga cultivada a la localitat tarragonin­a de Prades. El resultat: una India Pale Ale, llupolada, d’amargor equilibrad­a i amb notes de cítrics frescos i fruita madura. Una cervesa que marida perfectame­nt amb les noves generacion­s d’hamburgues­es gurmet, amb les carns a la brasa i també amb els formatges blaus.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain