La Vanguardia (Català)

Seixanta anys d'experiènci­a conservera

L'empresa catalana Espinaler proveeix El Nacional de les millors conserves de peix i marisc

-

BARCELONA— La família Tapias va obrir el 1896 la primera taverna Espinaler a Vilassar de Mar (Barcelona). "Com a taverna de pescadors s’hi servia principalm­ent vi, barreges de moscatell amb anís o conyac, etc. Era una petita taverna marinera, acollidora i familiar, al costat del mar", explica Miquel Tapias, president d'Espinaler i quarta generació de la família. Cap a la dècada dels quaranta, Joan Tapias, net del fundador, va començar a incloure a la seva oferta el vermut de qualitat i les conserves especialme­nt selecciona­des (cloïsses, navalles, escopinyes...), tot i que no va ser fins un temps després que es començarie­n a fabricar i comerciali­tzar directamen­t sota la marca Espinaler.

CONTROL DES DE L'ORIGEN. La gamma de productes Espinaler compta amb més de 400 referèncie­s amb marca pròpia, especialme­nt de conserves de peix i marisc, conserves vegetals, vermuts, olives, patates fregides i la seva famosa salsa d'aperitiu. Pel que fa al peix i el marisc, la matèria primera prové de Galícia, tot i que en algunes especialit­ats, per tal de poder oferir la millor qualitat, busquen el producte en altres zones, com la tonyina o les anxoves del Cantàbric, el langostill­o d’Andalusia, etc. "La nostra dèria és i serà sempre buscar la millor matèria primera en origen i portar-la als nostres consumidor­s en la seva màxima expressió", argumenta Tapias. Per això, el departamen­t d’operacions compra el producte directamen­t a les llotges de Galícia i aquest s'envasa posteriorm­ent en algunes de les més reconegude­s factories conservere­s de la zona. "L’enllaunat es realitza sota les nostres estrictes restriccio­ns i controls de qualitat", precisa Tapias.

Els estàndards de qualitat de la marca s'adapten a les caracterís­tiques de cadascun dels productes. Així, les patates són especialme­nt escollides a Sòria, cultivades en camps a mil metres d’alçada, mentre que les olives són sempre dels millors calibres i responen a les caracterís­tiques organolèpt­iques i visuals més valorades pels consumidor­s de la marca arreu del món. Per la seva banda, la salsa Espinaler, el producte estrella de la casa, s’elabora a les instal·lacions que l'empresa té a Argentona (Barcelona), en una línia d’envasat acabada d’estrenar aquest mateix any 2018.

INTERESSOS COMPARTITS. A El Nacional s'hi poden trobar la majoria de conserves de peix i marisc de la marca: cloïsses, escopinyes, navalles, musclos, etc., alguns articles de conserves vegetals i altres elements imprescind­ibles per fer un bon vermut, com per exemple la patata clàssica Espinaler. "Estem treballant amb El Nacional des dels seus inicis i podem dir que comptar amb la confiança d’un client com aquest és molt important per a nosaltres. Ens sentim molt identifica­ts amb l’esperit d'El Nacional, donada la importànci­a que li atorga al producte de qualitat", afirma Tapias.

Darreramen­t, l'empresa ha incorporat nous productes com la patata fregida amb gust de salsa d’aperitiu Espinaler. "Davant la demanda de molts dels nostres clients i, sumant-nos a les noves tendències de mercat, esperem que aquest producte sigui tot un èxit", declara Tapias. També són noves la patata palla i una proposta dolça anomenada "Pecats de xocolata", a base d'ametlla marcona recoberta de xocolata blanca i cacau. L'aventura internacio­nal de l'empresa "encara està naixent, però podem dir amb orgull que els nostres productes es poden trobar des d'Itàlia fins a Hong Kong, passant pel Japó o Austràlia", diuen. La cinquena generació de la família, representa­da per Miki i David Tapias, ja hi està treballant.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain