La Vanguardia (Català)

Aromes d'arreu del món per a una experiènci­a cafetera

Els cafès d'El Nacional porten el segell de qualitat de l'empresa familiar Cafés Candelas

-

BARCELONA— Des de Lugo, Cafés Candelas subministr­a a El Nacional una tona de cafè a l'any. Els orígens d'aquesta empresa familiar es remunten al 1973, quan els germans Ramón i Manuel Alonso van comprar el Tostadero Cafés Las Candelas a Galicia. En aquests 45 anys l'empresa ha passat de ser un petit centre de distribuci­ó local a ser un referent en el mercat del cafè per al sector de l'hostaleria al nostre país, amb set centres de distribuci­ó a tota Espanya i 278 empleats. Tot i això, la seu central es manté a Lugo, al Polígon Industrial de O Ceao, i des d'allà es comerciali­tzen diverses gammes de cafè com la Essential, la Premium i la Organic. Des del 1987, a més, exporten el seu producte a l'estranger i actualment tenen presència en cinc mercats internacio­nals: Portugal, França, Andorra, Holanda i Estats Units, la qual cosa vol dir que cada any se serveixen al món 800 milions de tasses de Cafés Candelas.

ELS MILLORS GRANS I SABORS. "El nostre món és el cafè. I tot el nostre treball té com a únic objectiu oferir els millors blends de diversos orígens: Brasil, Nicaragua, Colòmbia, Perú, Costa Rica, Etiòpia, Hondures, Guatemala, Jamaica, etc.", explica Francesc Lozano, director comercial de Cafés Candelas a Catalunya. Un cop el cafè arriba a les seves instal·lacions, els mètodes de tast són variats i continus i se centren en la selecció del gra, el seu comportame­nt durant el procés de torrefacci­ó i el resultat a la tassa. "Comptem amb un sistema de traçabilit­at que ens permet seguir el rastre dels nostres productes a través de totes les etapes de producció, des de l'origen fins que arriba al client", afegeix. Per si fos poc, també disposen de la certificac­ió ISO 9001, com a garantia d'una gestió de qualitat, i de la certificac­ió ISO 22000, sobre seguretat alimentàri­a durant el transcurs de tota la cadena de subministr­ament.

UN PRODUCTE EXCELS. L'empresa, que torra el gra cuidant cada detall per tal de mantenir intacta la seva frescor i totes les propietat del cafè, vol ser referent en el mercat i per això la seva gamma Premium, que aposta per una selecció de grans de cafè de gran qualitat, està dirigida a "un públic cada vegada més experiment­at i exigent". La clientela d'El Nacional trobarà als seus diversos espais cafès premium: el descafeïna­t i el cafè natural, de la gamma Barista, de sabor intens i amb notes... una gran quantitat d'opcions que s'adapten als gustos de cada visitant. A més, els sucres, tant el morè como el blanc i la sacarina, també porten el segell Candelas.

"Col·laborem amb El Nacional des del 2014 i, per a nosaltres, és una avantatge poder treballar amb restaurant­s com ells, que seleccione­n els productes sobre la base de rigorosos estàndards de qualitat i ofereixen experiènci­es úniques. El Nacional és un espai innovador, un referent de les noves tendències, i Candelas hi està present per inspirar moments a través d'una bona tassa de cafè", conclou Lozano.

"Inspirem moments a través d'una bona tassa de cafè", diu

Francesc Lozano, director comercial de Cafés Candelas

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain