La Vanguardia (Català)

Una proposta on descobrir la carn madurada

El paradís de la carn s’adapta als gustos de tots els comensals i incorpora un menú vegetarià

-

BARCELONA— El LomoAlto és un dels temples carnis indiscutib­les de la ciutat, on se seleccione­n les peces més nobles que ofereix el mercat, des de la vedella fins al bou i la vaca, i es maduren com ningú abans ho ha fet. Les carns són la senya d’identitat del LomoAlto: de vaques velles de raça Rossa Gallega madurada durant vuitanta dies, de raça frisona amb cinquanta dies de maduració, de vedella bruna del Pirineu amb trenta dies de maduració... Totes de màxima qualitat i selecciona­des a Galícia, Astúries i Castella i Lleó, entre altres procedènci­es. Un cop arriben al restaurant, les carns s’afinen a les seves cambres i se serveixen als comensals quan es troben en el seu punt més òptim. El consell: deixeu-vos assessorar per l’equip del LomoAlto. Ells sabran trobar quina és la peça que més s’ajusta als vostres gustos i us la serviran amb la temperatur­a i el punt de cocció perfectes.

El LomoAlto també convida a fer àpats en grup i, per això, durant tot l’any disposa de menús especials, a preu tancat, que poden degustar-se al mateix restaurant o a la seva sala privada. Una bona idea també de cara a les festes nadalenque­s. Si voleu iniciar-vos en l’univers de les carns madurades, podeu triar el menú Sidreria, que té com a protagonis­ta la vedella bruna del Pirineu madurada durant trenta dies. Com a entrants, la xistorra a la sidra, cuita al foc de carbó, i la truita d’ous de primera posta amb bacallà i alls tendres. Ho regareu tot amb una bona sidra. Per als qui ja siguin experts, el menú Vaca de curta i llarga maduració, el més complet de tots, comença amb una selecció d’entrants carnis com la terrina, de bou amb envinagrat­s, els entremesos de bou i de vaca, les croquetes de cecina de bou i el carpaccio de bou curat amb formatge Idiazabal, i rubrica amb dues mitjanes de vaca, una de curta maduració i l’altra de llarga. Com a guarnició us serviran pebrots del piquillo confitats, patates agres fregides i amanida. El pastís de formatge amb codony us ajudarà a digerir aquest festí carnívor. Aquí les cerveses i els vins, de les DO Rueda i Ribera del Queiles, i els cafès també estan inclosos.

NOVES ELABORACIO­NS. El LomoAlto acaba d’incorporar un nou menú vegetarià que sorprendrà els paladars. Es comença amb un lleuger tàrtar de tomàquet amb cremós d’alvocat, sobre pa de brioix, i a continuaci­ó us serviran la truita d’ous de primera posta amb allets i pebrot verd. El darrer dels entrants és la coca fina de carbassó, ceba confitada i formatges artesans. I com a plat principal, un enciam sencer a la graella amb pebrot escalivat i vinagreta de Getaria. La nova proposta inclou, igual que a la resta de menús, el servei de pans variats, olives i olis d’oliva monovariet­als. Un primer tast d’aromes penetrants i sabors intensos.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain