La Vanguardia (Català)

Alexander Zverev

Zverev sorprèn Djokovic amb un joc gairebé perfecte i aixeca el seu títol més important

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ Barcelona

TENNISTA

Zverev (21) va aconseguir ahir el títol al Masters de Londres després de derrotar a la final al número 1 del món, Novak Djokovic. És el trofeu més important de la carrera d’un tennista cridat a lluitar amb els grans durant molt de temps.

Dissabte va doblegar Roger Federer i va impedir la final més esperada a Londres. I ahir va batre amb un joc quasi perfecte Novak Djokovic. Alexander Zverev, de 21 anys, ja fa temps que truca a la porta dels grans del tennis actual però la seva precipitac­ió i irregulari­tat l’han conduït en ocasions a què li caigués a sobre de forma estrepitos­a. En canvi, quan està fi el seu estil és música celestial, un rodet que reparteix a un costat i a un altre i que es corona amb un servei que és com un martell piló. Zverev va conquerir el Masters a Londres, el títol més important de la seva carrera, després de col·locar en l’últim punt un passing shot de revés inversembl­ant. Es va tirar a terra l’alemany emocionat. Acabava de superar al número 1 del món en 1 hora i 20 minuts. Agafava així el relleu de l’últim germànic en aconseguir el trofeu que reuneix els millors: Boris Becker el 1995.

Tot semblava de cara abans del partit per a Djokovic, un remolí a la segona part de la temporada, a la qual va recuperar la primera plaça del rànquing. El serbi s’havia plantat a la final sense perdre un sol set i optava a aconseguir el seu sisè títol al Masters, una cosa que només ha fet Federer. Per acabar-ho d’adobar, a la fase de grups, Djokovic havia doblegat Zverev amb solvència (6-4, 6-1).

En aquell partit hi va haver un moment clau. Amb 4-4 al marcador l’alemany va malgastar una bola de break i al següent joc el que va trencar va ser el balcànic. A partir d’allà Zverev es va enfonsar, en un clàssic descens als inferns que li passa quan se’n va del partit.

Ahir a la nit va passar exactament el contrari. Zverev, amb 4-4, va aconseguir el break i després, amb el seu servei, va rematar la primera mànega.

Un primer set en què hi va haver 7 aces (10 al final) i en què es va mostrar més poderós que un Djokovic que es va veure fatigat. En plena febre el germànic també va agafar avantatge al segon set i va aconseguir tres trencament­s més. Cada intent de reacció de Djokovic era contestat per una pujada de nivell de Zverev, que no es va desdibuixa­r mai i que va connectar 20 cops guanyadors per 7 del seu rival.

L’era eterna dels Federer, Nadal, Djokovic, i també Murray, es veu amenaçada per un noi que ho té tot per triomfar. Reuneix tècnica i físic i només li falta un punt de mentalitat. Per això va incorporar al seu equip de treball l’agost passat Ivan Lendl, l’entrenador que va aconseguir que Murray fos molt més sòlid de cap. Encara que les primeres paraules de Zverev van ser per al seu pare, que estava plorant d’emoció. “Has estat un entrenador al tennis, però sobretot has estat un entrenador a la vida”, li va regalar el seu fill.

A continuaci­ó li va dir a Lendl: “Ivan, sembla que ara per ara la feina va bé”. L’extennista, gairebé sempre hieràtic, no va poder evitar un somriure. El seu pupil ha trobat el camí correcte. Li falta brillar en un Grand Slam.

A l’agost l’alemany va incorporar Lendl al seu equip de treball: ja es veuen els fruits de la col·laboració

 ??  ??
 ?? JUSTIN SETTERFIEL­D / GETTY ?? Alexander Zverev, de 21 anys, estirat a la pista per celebrar la victòria ahir a Londres
JUSTIN SETTERFIEL­D / GETTY Alexander Zverev, de 21 anys, estirat a la pista per celebrar la victòria ahir a Londres

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain