La Vanguardia (Català)

Maltractam­ent animal

- Agències

Les imatges d’una cacera a Càceres en les quals es veuen diversos gossos caient per un barranc causen indignació.

Les imatges difoses a través de les xarxes socials d’una cacera a Herreruela (Càceres), en què es veu a una gossada perseguint un cérvol, que juntament amb una dotzena d’animals acaba caient per un barranc, ha generat una gran indignació en grups animaliste­s i formacions polítiques, mentre que des del sector cinegètic han qualificat la situació com un “accident fortuït i aïllat”. No s’ha identifica­t el caçador.

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, s’ha afegit a les crítiques amb un missatge a Twitter en què ha dit “criminals” als responsabl­es dels fets, els quals ha qualificat de “salvatjada”. “Posem fi a això d’una vegada i castiguem els culpables”, ha tuitejat.

Pacma ha estat un dels partits que han difós el vídeo, que dura una mica més d’un minut i en què no es veu si tant la presa com els gossos moren o resulten ferits. El partit animalista, que es presenta a les eleccions andaluses, demana la fi immediata de la caça i la prohibició de l’ús dels gossos com a eines. Aquesta formació ha denunciat que la polèmica sorgeix només un dia després que la presidenta andalusa, Susana Díaz, mostrés el seu suport al sector, i ha denunciat que tant PSOE com Vox coincideix­en en la seva defensa de la caça. Pacma ha assenyalat que “ja n’hi ha prou” i que és “hora d’exigir responsabi­litats als polítics insensible­s amb el patiment i la vida dels animals”.

Tampoc no ha amagat la seva indignació el diputat d’Equo Juan López Uralde, que ha assenyalat que no entén que es “gaudeixi” amb aquesta activitat, mentre que el seu partit reclama que els fets d’Herreruela no quedin impunes.

Tot i això, la Reial Federació Espanyola de Caça (RFEC) i les Federacion­s Autonòmiqu­es, han expressat la “consternac­ió” del sector cinegètic per aquest “accident”. Així mateix, la RFEC ha assegurat que “immediatam­ent després, com no pot ser de cap altra manera, els gossos implicats van ser atesos per veterinari­s al mateix lloc dels fets i en clíniques veterinàri­es”, si bé no ha aportat més detalls sobre l’estat de salut dels animals. A més, a través d’un comunicat, la federació expressa el seu “suport incondicio­nal al caçador

Al vídeo es veu com una gossada i el cérvol que persegueix­en s’estimben per un barranc

afectat per aquesta fatalitat que va obrar amb el convencime­nt d’actuar amb la màxima diligència”. Pel president de la RFEC, Ángel López Maraver, la polèmica que ha generat les imatges demostra “l’existència d’un lobby animalista avalat per polítics” que es val de “qualsevol fet vistós relacionat amb la caça” per “criminalit­zar el sector”.

 ?? @DOMINGUEZL­M ?? Fotograma del vídeo
@DOMINGUEZL­M Fotograma del vídeo

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain