La Vanguardia (Català)

El PDECat reitera el no als comptes, però es disposa a avalar decrets

- Efe

El president del PDECat, David Bonvehí, va reiterar ahir que la seva formació rebutjarà “definitiva­ment” els pressupost­os generals de l’Estat per a l’any 2019, però va comentar que si el Govern espanyol decideix aprovar decrets llei que permetin millorar les condicions de vida dels catalans, el seu partit els “estudiarà”.

Així ho va assegurar ahir Bonvehí a la II Festa de l’Associat de les Comarques de Barcelona, que s’ha celebrat a Sentmenat (Barcelona).

Bonvehí va retreure al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, que no hagi “donat una solució política a Catalunya” ni tampoc hagi “instat” la Fiscalia o l’Advocacia de l’Estat a canviar la seva postura respecte als dirigents sobiranist­es empresonat­s.

“Com que no hi ha hagut aquestes accions [...], no ens podem asseure a negociar els pressupost­os. Sánchez sap que el nostre no és inamovible i definitiu”, va subratllar el dirigent independen­tista.

En canvi, Bonvehí va assenyalar que si el Govern central “decideix aprovar decrets que permetin que els catalans puguin millorar les seves condicions de vida, com podria ser el salari mínim interprofe­ssional, això anirà en una altra part i estudiarem si donem suport a aquestes mesures”, va afegir.

El dirigent del PDECat també va dir que “no ajuden” tampoc a l’entesa amb les formacions independen­tistes les declaracio­ns fetes per la vicepresid­enta del Govern, Carmen Calvo, en el sentit que “cap govern de cap democràcia del món treu presos de les presons”.

Preguntat per si Pedro Sánchez ha d’anticipar les eleccions generals si no aconseguei­x aprovar els comptes per al 2019, Bonvehí va afirmar que aquesta és una decisió que competeix al president del Govern espanyol, i que el seu partit està “a punt” perquè Sánchez “convoqui eleccions quan vulgui”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain