La Vanguardia (Català)

Valls pressiona el PSC i el PP perquè s’afegeixin a la seva candidatur­a

- Redacció

El candidat a l’alcaldia de Barcelona Manel Valls està redoblant la seva pressió sobre el PSC i PP perquè s’afegeixin a la seva plataforma electoral. Malgrat les negatives de les dues formacions, l’exprimer ministre francès diu en una entrevista publicada ahir per Efe que no llança la tovallola, que mantindrà la seva oferta als partits constituci­onalistes tot el temps possible. “Faig una crida als partits, i als socialiste­s en particular, perquè Barcelona mereix una mica més de reflexió que el curt termini. Està en joc el destí de la ciutat. Hem de pensar quin és l’interès de tots, i no només el d’un partit”.

Segons Valls, que compta amb el suport de Ciutadans, a les eleccions municipals de l’any que ve, “hem d’abandonar el joc tradiciona­l dels partits”. “Jo reitero la meva crida als socialiste­s –afegeix el candidat–, al secretari general del PSOE i president del Govern, Pedro Sánchez, i als socialiste­s catalans, que s’afegeixin a aquesta plataforma. Provinc de la família socialista, soc un progressis­ta, odio el sectarisme. L’interès general és unir-se. Ara és el moment de sumar”.

Valls subratlla que els socialiste­s són constituci­onalistes, “no volen que Ada Colau continuï com a alcaldessa i tampoc no desitgen que Barcelona caigui en mans dels independen­tistes, per què no anar junts? Seria una demostraci­ó no només de generosita­t, sinó també d’aposta per l’interès general dels barcelonin­s”.

Aquesta setmana el secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, va dir que “Valls es desencisar­à aviat i veurà” que els socialiste­s “no són recuperabl­es per al constituci­onalisme”. Però Valls no creu que això passi. “Soc més optimista. El PSOE i el PSC han estat actors molt importants de la democràcia. Els socialiste­s són part de l’ADN d’aquesta ciutat. Han governat a Barcelona més de trenta anys, l’han canviada, han tingut un paper fonamental”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain