La Vanguardia (Català)

Reviure un mite

- RAMON SÚRIO

Lloc i data: Apolo (16/XI/2018)

El grup MC5 va ser una llegenda del rock el primer àlbum del qual, Kick out the jams, gravat en directe el 1968, s’ha convertit en un dels grans clàssics del gènere gràcies al seu salvatge so protopunk. Dels cinc membres originals només en queden dos amb vida i un d’ells, l’emblemàtic guitarrist­a Wayne Kramer, celebra els cinquanta anys del tan mític enregistra­ment reunint un supergrup, MC50, per a una gira que va recalar al Festival Mil·lenni.

Fidelment acompanyat pel cantant Marcus Durant (Zen Guerrilla), el guitarrist­a Kim T ha y i l( So un d g a r den ), el baixista Bill y Gould (Faith N oM ore) i el bateria Brendan Canty (Fugazi) van reproduir completame­nt l’àlbum icònic, començant per l’speech inflamat que precedeix la inicial Ramblin’ Rose.

La resta del concert el van completar amb temes dels seus altres àlbums, Back in the USA i High time, després de tenir paraules d’agraïment per a Fred Sonic Smith i la resta dels músics originals que van crear un so abrasiu , amb cançons igual d’emblemàtiq­ues, com Tonight o l’explícita Call me animal ,i derives soul & roll del calibre de Looking at you. Això sense oblidar-se dels eslògans del hippisme i de llançar consignes per lluitar i organitzar-se contra el feixisme i Trump, que Kramer va qualificar de boig criminal. I encara que l’aire revolucion­ari original quedi ja molt lluny va ser un digne rescat d’un so que va marcar època.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain