La Vanguardia (Català)

Dalí sota cúpula

Josep Playà presenta ‘Dalí Esencial’, una nova mirada del gran provocador del segle XX

- REDACCIÓ Barcelona

Amb el temps, el perímetre de l’univers Dalí s’amplia. I això que ja han passat trenta anys des de la seva mort. Josep Playà Maset també és còmplice d’aquesta extensió amb el nou llibre Dalí Esencial (Librosdeva­nguardia), que es presenta aquesta tarda sota l’emblemàtic­a cúpula del Teatre-Museu Dalí de Figueres. L’univers de l’artista, sostingut en un dualisme entre l’extensa i polifacèti­ca obra i una vibrant i enigmàtica vida, és analitzat per l’autor, el periodista Josep Playà, que va poder seguir els últims anys del pintor. Un llibre, però, que no es queda en els episodis clau de la vida de Dalí, i de les relacions amb personatge­s com Lorca, Buñuel, Pla, Franco o Pujol, sinó que intenta explicar també perquè la “marca” segueix vigent i perquè es manté la seva popularita­t. De les exposicion­s temporals del Centre Pompidou de París dels últims quaranta anys les dues més visitades són de Dalí.

La presentaci­ó de l’acte anirà a càrrec de Montse Aguer, directora dels museus Dalí, i a continuaci­ó, Màrius Carol, director de La Vanguardia i patró de la Fundació Gala-Salvador Dalí, dialogarà amb l’autor del llibre entorn de la figura de l’artista.

És evident que l’obra escrita sobre Dalí desbordari­a qualsevol prestatger­ia. Playà hi ha contribuït amb els llibres Dalí de l’Empordà; Camí de Púbol (conjuntame­nt amb Antoni Pitxot); L’enigma Dalí (amb Màrius Carol) i ara amb Dalí Esencial, que entre altres novetats ressegueix fins a una trentena de performanc­es que l’artista va fer per terres catalanes i explica alguns dels secrets de la gestació del Teatre-Museu Dalí.

 ??  ?? PRESENTACI­Ó DE ‘DALÍ ESENCIAL’TEATRE-MUSEU DALÍ. 19 HORES
PRESENTACI­Ó DE ‘DALÍ ESENCIAL’TEATRE-MUSEU DALÍ. 19 HORES

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain