La Vanguardia (Català)

Supervened­ors i supercompr­adors

-

Fins ara escapar-se de Facebook era relativame­nt fàcil. Amb apagar l’ordinador, desactivar les notificaci­ons al mòbil, desactivar l’aplicació de xat, desconnect­ar totes les aplicacion­s connectade­s i esborrar les galetes del navegador n’hi havia prou. Això ja no va així, ni cancel·lant el compte. Resulta que Facebook s’ha materialit­zat.

El 5 de novembre Facebook va obrir pop-up stores als magatzems Macy’s de nou ciutats nord-americanes —entre elles Nova York, Los Angeles i San Francisco— amb una selecció de 100 petites empreses i marques digitals. La selecció s’ha fet entre les 100 més “estimades” a Facebook i Instagram. Els expositors porten les icones del cor i del polze amb el número de m’agrada del producte. Alguns de més elaborats porten fins i tot un botó físic amb el polze amunt i un marc d’Instagram per fer-nos fotos amb el producte.

Això és anar sobre segur. Cada dia milions d’usuaris de Facebook i Instagram fem clic en anuncis, etiquetem productes o fem m’agrada a fotos, votant així de manera inconscien­t per una marca o una altra. Facebook coneix bé la potència que té connectar marques, no només amb consumidor­s, sinó amb fans. I en té les dades. L’experiènci­a que tants beneficis li reporta a la xarxa, la trasllada ara al terreny físic. Si el comprador no va a Facebook, Facebook va al comprador. La companyia del polze ha creat el supervened­or.

I això em porta a Amazon. Dimecres que ve obrirà a Madrid la botiga #CasaAmazon amb productes de la marca com els assistents de veu Echo, els lectors Kindle o les tauletes Fire, juntament amb tots els productes que seran tendència el black friday ,el cybermonda­y i per Festes. Amazon, que sap més bé que ningú on ens gastem els quartos, ja fa temps que s’ha fisicalitz­at. El 2017 va obrir a Seattle Amazon Go, un supermerca­t on no cal pagar a la sortida. Un sofisticat sistema de sensors, càmeres i algorismes fa que puguem carregar la cistella i sortir quan ho haguem fet, sense cap intervenci­ó humana. El sistema d’Amazon Go sap en tot moment què hem agafat i encabat ens ho carrega automàtica­ment al compte d’Amazon. Un procés de compra normal en una d’aquestes botigues triga al voltant dels cinc minuts. Amazon ha creat el supercompr­ador.

Els dos exemples mostren un procés al qual no estàvem habituats. Fins ara, i gràcies a la revolució digital, el que havíem fet era convertir objectes i conceptes del món físic en abstraccio­ns en forma de dades digitals. Ara comencem a veure el procés invers: les dades i els algorismes es fisicalitz­en, reemergeix­en en l’espai físic i el transforme­n (i ens transforme­n) via nous productes i serveis. Ben aviat al carrer de Sants.

Facebook obre botigues a Macy’s i Amazon té supermerca­ts sense caixa

 ?? Josep Maria Ganyet ??
Josep Maria Ganyet

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain