La Vanguardia (Català)

El tercer torn del Seat León es podria tornar a endarrerir per la falta de motors

- Efe

La incertesa sobre el subministr­ament de motors, pel retard de les homologaci­ons segons la norma WLTP, vigent per a totes les matriculac­ions des de l’1 de setembre passat, amenaça de retardar altre cop la posada en marxa a la planta de Seat de Martorell del tercer torn a la línia del León, segons els sindicats. La companyia estudia que aquesta franja –la nocturna– s’activi un cop passat l’estiu del 2019. Ja s’havia endarrerit una vegada, ja que inicialmen­t havia de començar l’1 de gener. “No crec que al setembre sigui possible per la inestabili­tat en el consorci (Volkswagen); no hi ha garanties”, va assenyalar el president del comitè, Matías Carnero.

Aquest nou retard probableme­nt impediria convertir en indefinits uns 300 treballado­rs d’empreses de treball temporal i fer contractac­ions addicional­s. “No es pot ampliar la plantilla així –va prosseguir Carnero–; si la inestabili­tat continua, els treballado­rs podrien estar parats dies”. Aquest any Seat ha incorporat uns 500 treballado­rs gràcies al fet que, de tota manera, la producció és superior a la que es va preveure inicialmen­t.

La companyia va assenyalar que l’inici del tercer torn es farà coincidir amb l’arrencada de la producció del nou León, prevista per a la segona part del 2019. Un portaveu va considerar que aquest retard es podria suplir momentània­ment amb el treball a dos torns “maximitzat­s” i amb caps de setmana extres pactats amb els sindicats.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain