La Vanguardia (Català)

Maxi Mazzaro

LÍDER DELS ULTRES DEL BOCA

- CARLOS NOVO

Maxi Mazzaro, un dels líders dels ultres del Boca, va criticar la seva devolució a l’Argentina després d’haver aterrat a Madrid hores abans de la final de la Libertador­es. “No anava al partit, anava de vacances”, va dir.

Guillermo Barros Schelotto té 45 anys i l’anomenen el Mellizo. Va ser un dels grans davanters d’un dels millors equips de Boca Juniors, l’entrenat per Carlos Bianchi, el Virrey, fa vint anys. Ara arriba a Madrid com a entrenador xeneize per aconseguir la seva setena Libertador­es a la final més llarga de la història, la que es disputa demà al Bernabeu contra el River Plate, amb el Reial Madrid-Barcelona, el clàssic més important i més enverinat del planeta futbol.

A Guillermo l’anomenen el Mellizo perquè va compartir glòries futbolísti­ques amb el seu germà bessó: Gustavo, un migcampist­a menys hàbil que ell al terreny de joc i que, a diferència de Guillermo, va provar fortuna a Europa, una aventura curta al Vila-real, on amb prou feines va jugar cinc partits el 2001. Gustavo exerceix d’ajudant de Guillermo com a segon entrenador del Boca. Tots dos acaben ara el seu contracte i la seva continuïta­t podria estar lligada al que passi demà.

Guillermo Barros va oferir ahir una roda de premsa a la Ciudad del Fútbol de Las Rozas i no se’l va veure gaire preocupat pel seu futur. “El resultat de diumenge (per demà) forma part de l’anàlisi per la meva continuïta­t. Més enllà que és el clàssic, els dirigents hauran d’avaluar el joc durant aquests tres anys. Però no és moment de parlar del meu contracte sinó d’estar enfocat a guanyar”, va afirmar. Com a tècnic, no és de l’escola del Cholo Simeone. No li agrada dirigir des de la banda amb grans escarafall­s. Se’l considera un motivador més calmat. El seu equip potser no és de joc tan coral com el River de Gallardo, però mai es dona per vençut i acostuma a donar el millor de si mateix als grans escenaris.

El Mellizo es va alinear amb els que creuen que la final de demà no s’hauria hagut de jugar mai fora de l’Argentina: “El Bernabeu és un excel·lent escenari, però aquesta final no hauria d’haver sortit mai de l’Argentina: és de Sud-amèrica. Com a argentí, em dol prendre la decisió de treure-la d’allà. Això sí, el que va passar fa 15 dies no es pot tolerar”. Una crítica als barras bravas que ahir no es va veure enlloc entre alguns dels jugadors de la seva plantilla.

L’únic vincle que uneix els Barros Schelotto amb Madrid és la seva recordada final de la Interconme­nys tinental de Tòquio el 28 de novembre del 2000. El Madrid anava malament a la Lliga, però partia com a favorit perquè havia guanyat la Champions contra el València a París. Per al futbol europeu, el Boca era llavors un equip

conegut que ara, però es va prendre la final molt més seriosamen­t, amb més intensitat. Al cap de sis minuts ja guanyava 2-0, els dos gols de Martín Palermo. Tot i que el Madrid va retallar distàncies al cap de 12 minuts amb un gol de Roberto Carlos el marcador ja no es va moure i la Copa se’n va anar cap a Buenos Aires, celebrada com una de les més grans de la història xeneize. El Madrid no tornaria a perdre una final internacio­nal fins a la Supercopa d’aquest estiu a Tallinn.

Molts dels protagonis­tes d’aquella gesta van saber rendibilit­zar-la. Carlos Bianchi va arribar a la banqueta de l’Atlètic de Madrid, però va ser acomiadat pocs mesos després. Martín Palermo va aconseguir contractes amb el Vila-real i el Betis. L’heroi d’aquell partit, Juan Román Riquelme, va firmar pel Barça i el Vila-real. Gustavo Barros també va acabar als groguets.

Tot i això, els bessons no van tenir un pes important aquell dia. Gustavo no va jugar i Guillermo va entrar per Delgado el minut 88, amb el rival abocat a l’àrea del Boca. Amb el Madrid encara li va anar millor a Delgado, ja que pot afegir que va eliminar de la Champions els blancs de Pellegrini quan jugava al Lió el 2010. Però aquesta és una altra història.

GUILLERMO CRITICA ELS ULTRES “Com a argentí, em dol treure la final d’allà, però el que va passar fa 15 dies no es pot tolerar” EL RECORD DE TÒQUIO Els dos germans estaven al Boca que va guanyar la Copa Interconti­nental del 2000 contra el Madrid

 ??  ??
 ?? ANDREA COMAS / AP ?? L’entrenador del Boca Juniors, Guillermo Barros Schelotto, ahir a la Ciudad del Fútbol de Las Rozas
ANDREA COMAS / AP L’entrenador del Boca Juniors, Guillermo Barros Schelotto, ahir a la Ciudad del Fútbol de Las Rozas

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain