La Vanguardia (Català)

El primer derbi

El Barça vol apuntalar el liderat, i l’Espanyol, recuperar la seva línia

- ESPORTS

Barça i Espanyol s’enfronten en un partit en el qual els culers buscaran l’oportunita­t de consolidar el liderat acabat de recuperar i iniciar un camí de regularita­t a la Lliga i els periquitos rescabalar-se contra l’etern rival de les tres derrotes seguides just quan s’havien disparat totes les il·lusions entre els seus aficionats.

Podien ser més a prop si l’Espanyol hagués fet els deures les últimes tres jornades, però el derbi d’aquesta nit es presenta apassionan­t dins del camp. Per idees, intencions i estil de joc el matx es preveu competit, igualat i emocionant. Poques vegades en el passat recent el conjunt blanc-i-blau i el Barça arribaven al partit de Cornellà en una situació menys desequilib­rada, sempre donant el favoritism­e per potencial i qualitat individual als blaugrana. De fet, no s’enfrontave­n amb tan poca diferència de punts (7) en aquest moment de la temporada des del 2007. Llavors Valverde dirigia l’Espanyol i Rubi era l’entrenador del filial blanc-iblau.

Encara que l’Espanyol no ha guanyat mai el Barcelona a la Lliga al seu estadi des que es va mudar de Montjuïc ha aconseguit que a poc a poc el seu fortí s’anés fent incòmode per al seu rival.

Només cal recordar que la temporada passada el Barça no va poder sotmetre l’Espanyol al seu cau ni al campionat, on va arrencar un empat a última hora amb gol de Piqué, ni a la Copa del Rei, on va caure derrotat, malgrat que després va remuntar al Camp Nou.

Per al Barça el partit suposa l’oportunita­t de consolidar el liderat que va recuperar diumenge

EL MOMENT Els dos equips no arribaven tan igualats a un cara a cara en aquest punt des del 2007

passat i l’ocasió de començar a marcar una línia de regularita­t dins d’una Lliga que és una muntanya russa per a tothom. Per a l’Espanyol la cita representa una pàgina vermella al calendari que li ve després d’acumular tres derrotes seguides just quan s’havien disparat totes les il·lusions entre els seus aficionats.

Des d’aquest punt de vista els dos entrenador­s han de controlar la pissarra amb tacte. Els dos tècnics estan units per un passat de laboriosit­at i d’anar conquerint a poc a poc els seus objectius. Tots dos han treballat com a barcelonis­tes i com a blanc-i-blaus. Valverde sempre viu sota la sospita de ser un punt conservado­r tenint en compte el que s’exigeix a un entrenador blaugrana, mentre que Rubi encara és damunt d’una onada d’impuls després d’haver transforma­t la psicologia del vestidor blanc-i-blau.

El tècnic espanyolis­ta espera que l’ambició dels seus homes no s’hagi vist afectada pels últims mals resultats i planteja un partit valent amb la pilota i intens a l’hora de defensar. Mentrestan­t, el blaugrana demana al seu equip que reprengui l’estabilita­t de joc i de resultats.

Valverde recupera per a aquesta nit dos futboliste­s, Luis Suárez i Arturo Vidal, però continua sense poder comptar amb Arthur, que no acaba d’estar a punt després de la seva sobrecàrre­ga muscular. El tècnic, que ha convocat tres porters després dels problemes físics de Cillessen les últimes setmanes, sospesa un onze amb diverses opcions. D’entrada, a la davantera hi ha d’haver un descartat. Sent fixos Suárez, si està en perfectes condi-

SENSE TENSIÓ PRÈVIA Diplomàcia i bona sintonia entre tècnics i directives; a més, a la grada es preveu una bona entrada AMB L’ALTA MÈDICA El conjunt blanc-i-blau recupera Sergio García, i l’equip barcelonis­ta, Luis Suárez i Arturo Vidal

cions, i Messi, l’altra plaça és entre Dembélé i Coutinho. El francès ha brillat més els últims partits i si juga, farà el seu debut a Cornellà, mentre que al brasiler li urgeix una actuació convincent perquè de les seves botes surt una melodia de tristesa últimament. L’estadi el coneix bé Messi, que té comptes pendents perquè al recinte perico només ha fet dos gols en vuit partits. Lluny, doncs, dels seus registres habituals.

A l’altre costat del camp Rubi, que introduirà canvis en el seu onze respecte a Getafe, pot disposar de Naldo i de Sergio García, recuperat de la seva lesió muscular contra el Girona, encara que no oferirà fins avui la llista de convocats. En aquest sentit, el defensa Mario Hermoso va patir una contusió en la sessió d’ahir.

Tant el tècnic català com Valverde han transmès camaraderi­a durant les hores prèvies i aquest migdia està fixat un dinar a la Casa Batlló liderat per Chen i Josep Maria Bartomeu. Però una cosa és la necessària diplomàcia i una altra el que es pugui viure en una grada que vol encoratjar el seu equip de manera càlida. És probable que l’entrada sigui bona a Cornellà, malgrat que no s’omple mai i malgrat el descens de socis a l’Espanyol. El pols està servit.

 ?? RCD ESPANYOL ?? A l’esquerra Hernán Pérez fa broma amb Óscar Duarte a Cornellà, i a la dreta Lionel Messi i Luis Suárez surten a la gespa de la ciutat esportiva de Sant Joan Despí
RCD ESPANYOL A l’esquerra Hernán Pérez fa broma amb Óscar Duarte a Cornellà, i a la dreta Lionel Messi i Luis Suárez surten a la gespa de la ciutat esportiva de Sant Joan Despí
 ?? ÀLEX GARCIA ??
ÀLEX GARCIA
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain