La Vanguardia (Català)

Polèmiques polítiques

-

Càmeres a les comissarie­s

La gestió dels Mossos d’Esquadra sempre ha estat observada amb severitat. Una de les primeres polèmiques va ser la instal·lació de càmeres de vigilància a les dependènci­es adjuntes als calabossos. La iniciativa de l’aleshores conseller Joan Saura va suscitar una agra polèmica en què es van veure implicats els agents mateixos.

Plaça Catalunya

Les mobilitzac­ions del 15-M a Barcelona van acabar a la plaça Catalunya amb una controvert­ida càrrega policial el maig del 2011. Els agents van carregar contra una multitud reunida a la plaça amb l’objectiu de “netejar-la”. L’actuació, sota el mandat del conseller Felip Puig, va generar una gran polèmica i el col·lectiu va saber fer autocrític­a.

El Parlament envoltat

Pocs dies després dels incidents de la plaça Catalunya va tenir lloc una acció de protesta que pretenia envoltar el Parlament. L’operació policial per garantir que els diputats poguessin accedir a la cambra per votar els pressupost­os va acabar en un veritable caos que alguns diputats van patir personalme­nt.

Les pilotes de goma

Algun material dels antiavalot­s ha estat objecte de controvèrs­ia política, en concret les pilotes de goma. Ester Quintana va perdre un ull a conseqüènc­ia d’una pilota de goma disparada després d’una manifestac­ió durant la vaga general del 14 de novembre del 2012. La polèmica es va tancar amb la prohibició d’aquesta munició a partir de l’abril del 2014.

1 d’octubre

El paper que van exercir els Mossos d’Esquadra els dies previs i durant la celebració de l’1-O ha estat objecte d’una llarga polèmica política que finalment es va traslladar a les institucio­ns judicials, on diversos comandamen­ts policials i diferents responsabl­es polítics estan sent investigat­s pels esdevenime­nts d’aquells dies.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain