La Vanguardia (Català)

Torna al cinema Jennifer Grey, la mítica Baby de ‘Dirty dancing’

Jennifer Grey torna al cinema amb ‘Untogether’, protagonit­zada per Jamie Dornan

- ELENA CASTELLS

Era l’estiu del 1987. S’estrenava Dirty dancing i una jove actriu, Jennifer Grey, va enamorar tothom amb la seva actuació de Baby, la noia menuda, maldestra i eixerida que acabaria robant el cor de Patrick Swayze. Grey, que llavors tenia 27 anys, es va convertir en una estrella mundial. La seva mitja cabellera arrissada va ser el pentinat de moda aquell estiu entre les adolescent­s; els shorts, les bermudes, les malles i els tops es van convertir en tendència ràpidament. Però si hi havia un tret que destacava del seu físic era un nas peculiar. No era alta, no era especialme­nt guapa, però tenia alguna cosa. I aquesta cosa la va portar a dalt de tot de la fama. El seu personatge de Frances Houseman, Baby, li va valer una nominació al premi Globus d’Or.

Però quan semblava que havia nascut una estrella, Jennifer Grey va desaparèix­er d’escena. Les dades parlen per si soles: després de l’èxit de Dirty dancing amb prou feines va aparèixer en mitja dotzena de pel·lícules més. I cap que sigui digna d’esment. Va anar compaginan­t el cinema amb la televisió, on ha participat en unes onze sèries televisive­s, l’última Red oaks (2014), que va acabar després de tres temporades a Amazon Prime.

Ara, després de 31 anys del mític ball que va protagonit­zar amb el desaparegu­t Patrick Swayze al ritme de la cançó guardonada per l’Oscar The time of my life, Grey torna a la pantalla gran. Ho fa amb un paper secundari en una pel·lícula protagonit­zada per Jamie Dorman, famós per haver encarnat Christian Grey a Cincuenta sombras. La pel·lícula es titula Untogether, un drama independen­t que es va estrenar al festival de Tribeca a començamen­ts d’aquest any, però que encara no té data d’estrena al nostre país.

Han passat tres dècades i encara que la jove Baby ja té 58 anys, hi ha alguna cosa al seu rostre que la fa irreconeix­ible: el nas. L’actriu va decidir sotmetre’s, després de l’èxit de Dirty dancing, a una operació estètica de nas amb un resultat que no va ser el que s’esperava perquè li va canviar completame­nt la cara. La transforma­ció va ser tan dràstica que, segons va assegurar ella mateixa, va perdre diverses feines. Ho va explicar en una entrevista a The Mirror l’any 2012: “Va ser el nas de l’infern. Vaig entrar a la sala d’operacions sent una celebritat i vaig sortir-ne en l’anonimat. Sempre seré aquella actriu tan famosa que ningú no reconeix a causa d’una operació de nas”.

El 1995 va tenir un personatge en l’exitosa sèrie Friends, on encarnava una antiga amiga del personatge de Jennifer Aniston. Els mitjans ja deien que tenia un aspecte irreconeix­ible. El 2010 també va tenir un paper petit en la sete- na temporada de House, on es convertia en la mare d’una nena amb seriosos problemes de salut. Tampoc no va abandonar el món del ball. I el 2010 Grey va ser la guanyadora del concurs de talents Dancing with the stars.

Després d’aventures de joventut amb els actors Johnny Depp i Matthew Broderick, el 2001 es va casar amb l’actor i director Clark Gregg, amb qui té una filla de 17 anys.

 ??  ??
 ?? RON GALELLA, LTD. / GETTY ?? Abans i després Jennifer Grey, de 58 anys, té poc a veure amb aquella jove de 27 anys que es va fer famosa com a Frances Houseman
RON GALELLA, LTD. / GETTY Abans i després Jennifer Grey, de 58 anys, té poc a veure amb aquella jove de 27 anys que es va fer famosa com a Frances Houseman
 ?? O'CONNOR/AFF-USA.COM / GTRES ??
O'CONNOR/AFF-USA.COM / GTRES
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain