La Vanguardia (Català)

Santa Coloma tindrà un hotel d’esportiste­s

L’Ajuntament remodelarà un bloc de 8.100 m2 al complex Les Oliveres com a allotjamen­t d’estudiants i atletes

- FEDE CEDÓ

El gran edifici que l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet va projectar abans del 2008 al complex esportiu Les Oliveres per acollir la nova seu de la policia local tindrà nous usos deu anys després. Es destinarà a allotjamen­t temporal per a estudiants i esportiste­s que visitin la ciutat.

L’immoble té tres plantes de 2.700 m2 que, segons el projecte, es dividiran en 2.000 m2 per a aparcament­s o trasters i 700 m2 per a usos residencia­ls, terciaris o comercials, amb estances per a allotjamen­t amb capacitat per a 104 persones. Està especialme­nt ideat per acollir els joves que visiten la ciutat per participar en activitats esportives o els estudiants del campus universita­ri de la Universita­t de Barcelona a Torribera.

L’alcaldessa, Núria Parlon, lamenta no haver pogut actuar abans a conseqüènc­ia de la crisi en el que considera una de les necessitat­s detectades a la ciutat. Ha passat el mateix que amb altres projectes colomencs que ja estan en marxa, com la creació del Centre de Recursos per a Dones o la reconversi­ó de l’escola Miguel Hernández en pisos tutelats per a la tercera edat.

Parlon va revelar la necessitat que tenen moltes entitats locals, com els clubs d’atletisme, karate o futbol sala, d’allotjar esportiste­s d’altres ciutats que fan estades a

L’immoble funcionarà com a residència estudianti­l amb capacitat per a 104 persones

Santa Coloma i que fins ara “s’allotgen en localitats veïnes” per falta d’oferta. Així, s’explica que el nou equipament “permeti una doble cobertura”: d’una banda, d’esportiste­s que venen a competir o a participar en activitats i, de l’altra, d’estudiants universita­ris que “hagin de fer estades més llargues”.

El nou complex funcionarà com a residència. A la primera planta s’ubicaran els usos comunitari­s, amb la recepció, sala wifi, menjador, cuina, lavabos, despatxos, magatzems i una sala de conferènci­es. També s’habilitarà un estacionam­ent per a 75 vehicles, accessible al públic i als usuaris del complex esportiu.

La segona planta s’habilitarà per acollir grans grups per a estades curtes, esportives, culturals o d’una altra classe. Tindrà una capacitat per a 76 places i disposarà de dormitoris comuns de vuit llits. La tercera planta s’ha dissenyat per a estades més prolongade­s, per exemple les que puguin fer els estudiants universita­ris que cursen estudis al campus de Torribera, amb habitacion­s equipades amb menjador i lavabos compartits. Disposarà de 28 places.

Es tracta d’un edifici molt lluminós, amb bona vista i ben comunicat amb transport públic. El cost previst de l’obra és d’1,6 milions d’euros i es preveu de gestió pública amb subcontrac­tació dels serveis més específics. Des de l’aprovació pressupost­ària, s’estima que es tardarà uns 18 mesos a desenvolup­ar el projecte i executar l’obra.

 ?? ASCG ?? Edifici de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet al complex Les Oliveres
ASCG Edifici de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet al complex Les Oliveres

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain