La Vanguardia (Català)

La Fiscalia recorrerà contra la sentència de ‘La Manada’ i demana l’ingrés a la presó

-

PAMPLONA Europa Press

La Fiscalia de Navarra prepara un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem una vegada estudiada la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Navarra que va confirmar la condemna de nou anys de presó per a La Manada. La sentència va ratificar que hi va haver un delicte d’abús sexual amb prevalença dels cinc acusats, però no pas d’agressió.

En un comunicat, la Fiscalia assenyala que manté la seva considerac­ió inicial que els fets que es van esdevenir el 7 de juliol del 2016 durant els Sanfermine­s són constituti­us d’un delicte continuat d’agressió sexual i no només abús sexual. I destaca que aquest criteri ha estat acollit en el vot particular de dos dels cinc magistrats que componen el ple de la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Navarra.

A més, la Fiscalia va presentar un escrit davant la secció segona de l’audiència provincial de Navarra en què sol·licitava l’ingrés a la presó dels cinc condemnats, que estan en llibertat provisiona­l.

Diu que “una vegada confirmada la condemna de nou anys de presó, la no modificaci­ó dels anomenats ‘fets provats’ pel Tribunal Superior de Justícia quan va resoldre el recurs d’apel·lació, i les caracterís­tiques especials del recurs de cassació fan necessari assegurar el compliment de l’esmentada condemna de nou anys de presó”.

Segons el comunicat de la Fiscalia, es tracta d’“evitar la possibilit­at que els penats se sostreguin a l’acció de la Justícia, fent il·lusòria l’esmentada condemna”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain