La Vanguardia (Català)

L’objectiu de fer història

- RAMÓN ÁLVAREZ

Un derbi motiva per si mateix, especialme­nt als que l’han viscut des de la pedrera. Però un tècnic sempre ha de buscar i trobar arguments per poder transmetre a la seva plantilla per què aquest partit ha de ser diferent i especial. Per què val molt més que tres punts o fins i tot més que l’oportunita­t d’aconseguir un resultat de prestigi. I Rubi, davant els seus, no va dubtar a apel·lar a la història.

“Aquest Espanyol vol fer història. Aquests jugadors volen ser els primers a guanyar el Barça en un partit de Lliga al nostre estadi. Algun dia algú escriurà la història i aquest equip té aquest repte”, va explicar després en sala de premsa. El fet que la temporada passada els blanc-i-blaus ja fossin capaços de guanyar els blaugrana a la Copa, malgrat no passar l’eliminatòr­ia, i després empatarlos a la Lliga reforça la crida de Rubi.

El tècnic perico, però, també va voler deixar clar, tant al vestidor com després davant els mitjans, que el seu equip només pot tenir opcions si torna a desenvolup­ar l’estil i a jugar amb la facilitat que ho va fer fins que es va estavellar, consecutiv­ament, contra el Sevilla, el Girona i el Getafe. Per més que Rubi insisteixi a distingir entre cadascuna d’aquestes derrotes. “Si veiem aquell Espanyol, serà un derbi molt igualat i tindrem opcions. Hem d’explotar la nostra idea i donar alguna sorpresa”, va assenyalar.

D’aquí que l’equip s’hagi posat de valent aquests dies a recuperar la solidesa defensiva que va mostrar al llarg de tot el primer tram de Lliga, però també a aconseguir ser més resolutiu a la meta rival. Perquè aquesseu ta falta d’efectivita­t també li hauria pogut un ensurt contra el Cadis a la Copa. “Aquests dies hem reforçat molts aspectes de treball defensiu perquè hem encaixat molts gols. I també estem en una fase en què ens està faltant acompanyar Borja Iglesias de cara a gol. Interiors i extrems ens han d’ajudar perquè no podem dependre de l’encert d’un jugador. Hernán ja hi va contribuir contra el Cadis”, va reflexiona­r Rubi.

El repte més gran, per tant, consisteix a recuperar sensacions en totes les facetes. En cap cas s’ha d’anul·lar el joc del rival. “Voldrem tenir la pilota, tot i que sabem que serà difícil per la dificultat de treure-l’hi. El rival és com sempre: temible. Messi no només et pot marcar gol, sinó assistir, i està envoltat de grans jugadors. Però no ens podem obsessiona­r, ni per un jugador rival ni per tot l’equip. El que hem de fer és ser aquell Espanyol que volem ser i que als últims partits no hem aconseguit ser”, va concloure el tècnic blanc-i-blau.

RUBI

No ens podem obsessiona­r, ni per un rival ni per tot l’equip; el que hem de fer és ser nosaltres mateixos”

 ?? CÉSAR RANGEL ?? Rubi i Valverde es van mostrar molt efusius durant la tradiciona­l trobada que van mantenir a Cornellà
CÉSAR RANGEL Rubi i Valverde es van mostrar molt efusius durant la tradiciona­l trobada que van mantenir a Cornellà

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain