La Vanguardia (Català)

Amb totes les precaucion­s

- ANTONI LÓPEZ TOVAR

A la porta 89 de l’estadi de l’Espanyol li van posar el nom d’Ernesto Valverde. El Txingurri va fer una bona feina en dues temporades a la banqueta blanc-i-blava, en què va portar l’equip a disputar una final de la Copa de la UEFA i a no encongir-se en els derbis. L’estada de Valverde a l’Espanyol es va saldar amb una victòria i tres empats contra el Barcelona a la Lliga. Ahir retrocedia a l’any 2006 per recordar de manera una mica confusa aquell triomf 3-1 a Montjuïc que va aconseguir enervar el flegmàtic Frank Rijkaard fins al punt de trencar d’un cop de puny la coberta de la banqueta. Ara ningú com Valverde comprèn la crida de Rubi a guanyar per primera vegada el Barça en el campionat en el seu nou camp. “Poder guanyar un derbi és una cosa, però poder guanyar-lo per primera vegada al seu estadi és significat­iu. Rubi està jugant una mica per motivar els seus jugadors. Em sembla bé”.

Saber com es presentarà l’Espanyol de Rubi en el seu gran esdevenime­nt del curs és una incògnita. “Espero un derbi igualat perquè no hi ha gaire distància entre els dos equips”, va augurar Valverde, i va aprofundir: “En qualsevol cas, si n’hi hagués, la diferència s’iguala perquè és un partit que es juga molt des del cor i una mica des del cap, i amb tots els ingredient­s que tenen aquests partits de rivalitat”.

L’entrenador blaugrana va recordar la fortalesa de l’Espanyol al estadi i va subratllar la transcendè­ncia del desafiamen­t per a un Barcelona molt fluctuant tant en joc com en resultats. “Per nosaltres és una prova de foc –va dir– perquè a tots els equips ens està costant aconseguir punts fora de casa. La Lliga està ben igualada per això”.

Valverde espera un ambient de respecte a les grades en un partit en què “hi pot haver moltes alternativ­es”. Sense que ho esmentés explícitam­ent, la precaució i el control seran prioritari­s per al seu equip: “Ells tenen jugadors que generen perill i hem d’estar atents. Preveig un partit en què, si es trenca, hi pot haver moltes ocasions per als dos bàndols. Hem de valorar que si es trenca sigui a favor nostre, no d’ells”.

Cornellà pot ser l’escenari de la tornada de Luis Suárez després d’unes quantes absències motivades per recurrents molèsties en un genoll. Segons l’entrenador, la presència o no de l’uruguaià marca l’equip de manera significat­iva. Valverde no espera un marcatge a l’home per a Messi. No és l’estil de Rubi, director d’un Espanyol “que et mira d’anar a buscar, que intenta mantenir la pilota, que continua tenint gran velocitat al davant i et pot matar en una contra”.

VALVERDE

La diferència s’iguala perquè és un partit que es juga molt des del cor i una mica des del cap”

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain