La Vanguardia (Català)

El capdavant de la Lliga

El Sevilla perd dos punts davant el València després de deixar-se empatar a l’afegit

- CARLOS NOVO Madrid

L’Atlètic es posa les botes al Metropolit­ano a costa de l’Alabès, l’equip revelació de la Lliga, mentre que a un altre dels perseguido­rs del Barcelona, el Sevilla, un gol de cap de Diakhaby en l’últim instant, el de l’empat per al València, li impedeix de situar-se com a líder provisiona­l.

L’Atlètic va fer un bon tiberi al Metropolit­ano a costa de l’Alabès, l’equip revelació de la Lliga, a qui li va pesar molt l’escenari. Un altre perseguido­r del Barça, el Sevilla, va estar molt a prop d’assolir el liderat provisiona­l abans del derbi català, però ho va impedir un cop de cap de Diakhaby en l’últim instant de l’afegit que va segellar un empat a Mestalla que va deixar disgustats els dos equips. Aquest punt, el novè empat del València a la Lliga, no el va deslliurar d’una mocadorada el vespre que Peter Lim tornava a ser a la llotja.

A Madrid, Abelardo va confessar que l’Alabès havia jugat el pitjor partit de l’any: “Si ens n’han fet tres és perquè ho han merescut. No hem estat intensos i ells sempre han trobat línies de passada”.

Malgrat les paraules del tècnic asturià, l’Atlètic va tenir més punch que joc i no va poder sentenciar fins als darrers minuts. La millor notícia per als blanc-i-vermells va ser l’aparició de Niko Kalinic com a golejador. El croat, que se suposa que haurà de substituir l’acabat d’operar Diego Costa durant dos mesos i mig, va complir. Va obrir el marcador als 25 minuts. El gol va venir a partir d’una centrada del lateral colombià Arias en què Kalinic va rematar la pilota amb la panxa.

Després del gol de seguida va arribar el contratemp­s en forma de lesió. Lucas Hernández va demanar el canvi per un problema al genoll. Ho va intentar, però no va poder continuar i el va reemplaçar Giménez, un altre que venia d’estar-se cinc setmanes amb la baixa mèdica.

L’Alabès va tenir el seu moment al començamen­t del segon temps. Va començar dominador, amb la pressió més alta, i l’Atlètic

EL CONTRATEMP­S Lucas Hernández es va retirar lesionat a la primera part per un problema al genoll dret

es va replegar a la recerca del contraatac, un escenari en què se sol moure bé. El pla li va resultar, a Simeone. Un contracop de Vitolo va servir a Griezmann per posar el 2-0 al marcador al minut 82 i encara arribaria un tercer gol de Rodrigo, aquest al 85.

A Mestalla, en un partit molt més igualat, el Sevilla va saber jugar

LA CRISI Mestalla, malgrat el gol in extremis, va acomiadar l’equip de Marcelino amb una gran mocadorada

amb els nervis del València, molt necessitat d’escalar posicions a la taula en un xoc que Marcelino va presentar com la lluita per la quarta plaça. Tot i això, la realitat era una altra. El Sevilla podia sortir-ne líder, mentre que el València es trobava a deu punts de l’equip andalús i només sis per sobre de la línia del descens.

La primera part va ser més aviat insulsa, amb poques oportunita­ts de gol. La més clara va ser una rematada de Garay que va salvar Vaclik. En la segona el joc va guanyar en intensitat i el Sevilla es va avançar en una rematada de Sarabia al minut 55. A partir d’aquí el València va treure l’orgull i se’n va anar cap amunt amb tot. André Silva va poder arxivar el partit en un contraatac en què, a porta buida, va acabar xutant al pal. En plena mocadorada, el València va trobar l’empat en una falta llançada per Parejo i rematada de cap per Diakhaby.

?? DENIS DOYLE / GETTY ?? Griezmann va celebrar d’aquesta manera el segon gol de l’Atlètic a l’Alabès, en un partit que va acabar 3-0
DENIS DOYLE / GETTY Griezmann va celebrar d’aquesta manera el segon gol de l’Atlètic a l’Alabès, en un partit que va acabar 3-0