La Vanguardia (Català)

Sant Adrià reclama pantalles antisoroll

L’Ajuntament demana reactivar el projecte per pal·liar la contaminac­ió acústica de la C-31 que la Generalita­t té pendent des del 2013

- FEDE CEDÓ

L’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs ha aprovat reclamar per tercer any consecutiu a la Generalita­t que impulsi el pla d’acció en matèria de contaminac­ió acústica 2013-2018 dissenyat per als grans eixos viaris que són de titularita­t autonòmica, com ara l’autopista C-31, que suporta una intensitat de trànsit de més de tres milions de vehicles anuals, segons va informar al seu dia la direcció general d’Infraestru­ctures de Mobilitat del Departamen­t de Territori i Sostenibil­itat,

El municipi de Sant Adrià de Besòs està dividit per diverses infraestru­ctures. Una, l’autopista C-31, travessa la ciutat i passa molt arran dels habitatges. La via ràpida per on circulen milions de vehicles, a criteri del grup de govern socialista, ha d’estar subjecta a diverses normatives que regulen la gestió del soroll a Catalunya. Una d’aquestes regulacion­s, que exigeixen que siguin de compliment obligatori per la Generalita­t, és la directiva europea 2002/49/CE sobre avaluació i gestió de soroll mediambien­tal, que s’ha d’adoptar en els plans d’acció previstos per a aglomeraci­ons i grans infraestru­ctures prenent com a base els mapes estratègic­s. Aquests plans han d’imposar mesures concretes per mantenir la qualitat de l’entorn acústic, reduir el nivell sonor i analitzar si els nivells d’exposició tenen efectes sobre la població.

Des de Sant Adrià, ja el desembre del 2016 i el març del 2017, a través del grup municipal d’ICV es van presentar dues mocions relatives a la C-31. La primera reclamava propostes d’inversió i dotació pressupost­ària de la Generalita­t en els comptes del 2017. Entre altres mesures es reclama instal·lar barreres acústiques transparen­ts a l’autopista C-31 al seu pas per Sant Adrià de Besòs i que es doti de pressupost el projecte, també previst pel Parlament de Catalunya.

L’estudi acústic que torna a reclamar l’Ajuntament de Sant Adrià fa referència a l’anàlisi de l’exposició al soroll causat pel trànsit de l’autopista C-31, entre els punts quilomètri­cs 209,5 i 214, el tram Sant Adrià-Badalona adjudicat el 24 de maig del 2016. El Consistori de Sant Adrià no ha rebut cap informació del contingut de l’estudi.

Els grups municipals, que van votar a favor de la proposta per unanimitat, exigeixen a la Generalita que els faci arribar l’estudi acústic de la C-31 per saber les mesures correctore­s proposades i que es posin en marxa tots els mecanismes necessaris per implantar-se. Així mateix, demanen al Departamen­t de Territori i Sostenibil­itat que encarregui el projecte executiu d’apantallam­ent del tram i que destini les partides correspone­nts en el seu pressupost per posar en marxa les obres i incorpori totes les mesures per reduir l’impacte sonor que provoquen els vehicles. És el mateix que van demanar el 2016 i el 2017.

Territori i Sostenibil­itat ignora des del 2016 la petició de mesures per millorar la qualitat acústica de la ciutat

 ?? ÁNGELA SILVA ?? El viaducte de la C-31 al pas pel municipi de Sant Adrià de Besòs
ÁNGELA SILVA El viaducte de la C-31 al pas pel municipi de Sant Adrià de Besòs

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain