La Vanguardia (Català)

ELS MOTS ENCREUATS

-

HORITZONTA­LS

1 S’acotava sense treure’s la jupa. Cobrava més del compte a Panamà. 2 Les peces dels arcs per les quals passen els ramats. Entaforar-ho tot encara que s’infli.

3 Ens cal per respirar. La part final del tendre epiteli. Faci barrila amb la pilota. 4 Rentada, també. El pronom feble més orientalit­zant. La cara fosca de cada dia. 5 Boa decapitada. Era ric i es va fer un embolic. Tibeu per entrar al laberint. L’ham de l’alfabet. 6 Arruga que forma alguna cosa en contreure’s. Trumfo. Que té la cara més rodona que un pa.

7 La part alta de l’edifici. Comença a aparèixer. El pronom feble que suscita algunes rialletes. Quasi és gol.

8 Indígena. Treure les dents i aplicar-les a l’aliment. 9 Boniques com les Arts més estudiades. Amunteguis. 10 Xisclis a còpia d’udols. Hidrocarbu­r cristal·lí obtingut en la destil·lació del quitrà d’hulla. 11 És quan neva que res no funciona. Ho col·locava a l’armari. Resem sense vocalitzar. 12 Conjunció. Apujo les celles. En Kant la volia ben pura. Avisa de la pèrdua d’una targeta de crèdit. 13 Moral. Aplegades. Principi administra­tiu. 14 Conjunt d’elements que pica. Enfrontada.

VERTICALS

1 Causen dolor a l’ànima d’algú. Ajuntàvem. 2 El centre del món de l’egòtic. Que mereix ser destacat en termes positius. Tarima prosaica. 3 Túnica pigmentàri­a i vascular de l’ull situada entre l’escleròtic­a i la retina. Us ho mireu. Reis sense corona. 4 Relatiu a la zona del cos que millor remenava Elvis. Hawaians o menorquins. 5 Relatiu a la zona coxal. Alzina, segons on. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. 6 En Capone. Eixugamans. Aspre, rude. 7 L’hidrocarbu­r que provocà més dolor a Euskadi. Bòvids indis domèstics que tenen nom d’os. Quan és juvenil us fa grans.

8 Casa sense teulada. El punt més alt de Menorca té nom de brau. Facin surar. 9 Centúria. Planta herbàcia. Talli les gònades als animals amb les màximes garanties sanitàries. Sis-cents. 10 Suris. Un hectòmetre quadrat. 11 Etanol sense la grega. Demanar sense acceptar un no per resposta. Ras en plena agitació.

12 Fa minvar l’efecte sobre el despullame­nt. Xopo. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. 13 Estigué en vigor. Relatius al tor. Principi administra­tiu. 14 Liana espinosa. Marcida i molt mancada de vigor.

 ?? Màrius Serra ?? Núm 10299
Màrius Serra Núm 10299

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain