La Vanguardia (Català)

La vida sense Carlos Alcántara

‘Cuéntame’ ja roda la 20a temporada amb un salt als noranta

- Redacció

Quan encara ressonen els ecos de l’emocionant final de temporada la passada setmana de Cuéntame cómo pasó, amb l’anunciat adeu de Carlos Alcántara i Karina, l’equip de la sèrie ja ha començat a rodar la seva 20a temporada, que mantindrà la narració en off a càrrec de Carlos Alcántara (amb la veu de l’actor Carlos Hipólito), que continuarà explicant les novetats de la seva família però amb el punt de vista de la benjamina María. D’aquesta manera, queda resolta la incògnita que sorgia després de la marxa a Nova York del personatge interpreta­t per Ricardo Gómez.

Però el nou lliurament també porta més novetats: hi haurà un salt temporal als anys noranta durant els primers capítols, en què la María, la petita de la família, farà 18 anys, moment en què passarà a ser interpreta­da per l’actriu Carmen Climent en lloc de Paula Gallego. En aquesta tanda d’episodis es consolidar­à el creixent protagonis­me de la segona generació d’Alcántaras, representa­da per en Toni (Pablo Rivero) i la Inés (Irene Visedo) i també es potencien les trames de la María.

Cuéntame cómo pasó entra en la dècada dels noranta mantenint els pilars de la seva essència: el reflex d’una societat i un món en transforma­ció explicats a través del dia a dia dels Alcántara. Els nous capítols, que s’estrenaran a La 1 l’any que ve, arrenquen a la tardor del 1989, amb fets tan destacats com la caiguda del mur de Berlín o l’alliberame­nt de Nelson Mandela a Sud-àfrica. A Espanya, la desorbitad­a pujada de l’habitatge i el desembarca­ment de les television­s privades marcaran l’arribada a la majoria d’edat de María Alcántara, que votarà per primera vegada en les eleccions generals del 1989.

L’actor Carlos Hipólito continuarà sent la veu en off que, des de l’estrena de la sèrie el 2001, ha narrat Carlos Alcántara. La novetat raurà que el punt de vista ja no serà el d’un protagonis­ta masculí, sinó el de la seva germana petita, la María, nascuda a començamen­ts dels setanta. “La història la continua explicant en Carlos. I tot i que a ell físicament no el tindrem a la temporada, ell pot explicar-la com nosaltres expliquem als nostres fills històries dels nostres pares, o dels nostres avis”, explica Joaquín Oristrell, coordinado­r de guions de la sèrie.

Per fer possible les trames d’una jove major d’edat, Paula Gallego (14 anys) –que ha donat vida a la María durant cinc temporades– cedirà el testimoni a l’actriu, cantant i ballarina bilbaïna Carmen Climent. “Tothom m’està acollint molt bé i m’ho estan posant molt fàcil. I jo he entrat amb moltíssima il·lusió, de manera que aportaré tot el que pugui. Soc molt feliç”, ha afirmat l’actriu debutant.

El repartimen­t habitual encapçalat per Ana Duato, Imanol Arias, María Galiana, Pablo Rivero, Irene Visedo, Carlos Cuevas, Paloma Bloyd i Ana Arias es manté i el barri de San Genaro donarà la benvinguda a una nova galeria de personatge­s com ara en Salvador, interpreta­t per l’actor Javier Pereira, professor en l’institut del barri; l’Àfrica, a qui dona vida Aina Quiñones, una amiga de la benjamina dels Alcántara; i la Laia, interpreta­da per Greta Fernández, una dona d’una intensa vida espiritual amb qui la Inés compartirà nous projectes profession­als.

En Carlos seguirà com a personatge narrador amb la veu de Carlos Hipólito i el punt de vista de la María

 ?? RTVE ?? La benjamina María farà 18 anys i serà interpreta­da per una altra actriu
RTVE La benjamina María farà 18 anys i serà interpreta­da per una altra actriu

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain