La Vanguardia (Català)

El xou de les BSO

La Film Symphony Orchestra torna a L’Auditori amb bandes sonores de Williams

- MARICEL CHAVARRÍA

Star Wars, Superman, Tauró, Memòries d’una geisha, JFK, El patriota, Jurassic Park, Harry Potter i la pedra filosofal, La llista de Schindler... La música de totes aquestes i altres pel·lícules sonarà avui a L’Auditori en l’homenatge més gran dedicat a John Williams a Espanya.

Es tracta de la gira de la Film Symphony Orchestra, l’única formació dedicada exclusivam­ent a les bandes sonores a Espanya, que torna a Barcelona després de l’èxit de les seves anteriors cites, i coincidint, a més, amb el 50è aniversari de la primera nominació a l’Oscar de John Williams. Va ser per la música d’El valle de las muñecas, el 1968, una data en què començava la carrera de grans èxits del compositor més premiat de la història de Hollywood.

La formació orquestral es manté fidel a John Williams, del qual aquesta temporada ofereixen dos programes complets que sumen quatre hores de música. La segona part tindrà lloc a Barcelona el 3 de febrer.

L’FSO Tour Especial John Williams ja recorre més de 30 ciutats, i debuta, a més, a Portugal.

El seu codi de llenguatge és el xou. Fa servir un vestuari de Jaime Guillem que trenca amb el tradiciona­l jaqué per evocar figures que van dels guerrers de Xian a pel·lícules com els Jocs de la fam o Matrix, o fins i tot l’estètica manga de Dragon Ball. I allà hi ha Constantin­o MartínezOr­ts, dirigint com si estigués posseït, per emfatitzar l’aire de pel·lícula d’aquesta proposta orquestral que arriba un diumenge que ja és final de pont.

 ??  ?? FSO TOUR AMB JOHN WILLIAMSL’AUDITORI. 19 H
FSO TOUR AMB JOHN WILLIAMSL’AUDITORI. 19 H

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain