La Vanguardia (Català)

No era Piqué, era Messi

El defensa va concentrar les esbroncade­s, però va ser l’argentí qui va destrossar l’Espanyol amb gols magistrals

-

Cornellà de Llobregat

Els treballado­rs del RCDE Stadium es poden despreocup­ar aquesta setmana del mantenimen­t de les porteries perquè Messi es va cuidar de deixar-les ben netes de teranyines. En la seva millor actuació a Cornellà, l’argentí va clavar dos fabulosos llançament­s de falta als escaires de Diego López. El primer, al primer acte, va netejar l’angle esquerre del porter. El segon, a la represa, va entrar pel dret. Messi va obrir i va tancar el marcador, però entre un gol i l’altre va desprendre constants descàrregu­es d’energia que van extenuar el sistema defensiu espanyolis­ta. Piqué es va endur les esbroncade­s, constants i multitudin­àries, però no és aquest defensa la bèstia negra de l’Espanyol, sinó en Leo.

L’argentí és el futbolista que més gols ha infligit a l’equip blanc-i-blau en tota la història del campionat. En el derbis ja ha fet 20 dianes, malgrat que les seves visites al nou estadi de Cornellà no s’han caracterit­zat pel fet de ser productive­s. En les vuit anteriors havia signat dos gols, tants com els que va facturar ahir. “És incontrola­ble”, va dir el defensa Óscar Duarte al final del partit. Diego López, amb una envergadur­a fora del que és comú, es va estirar fins a l’infinit, però tot va resultar estèril a l’hora de parar uns llançament­s que portaven el segell del gol marcat a foc des que van sortir de la bota esquerra de l’argentí.

L’efectivita­t de l’astre des de 25 metres és sorprenent. Aquest campionat suma quatre gols a pilota parada des d’aquesta distància, metre amunt metre avall, i en totes les seves actuacions de Lliga n’acumula 39. Ha celebrat més gols de falta els últims anys que qualsevol equip de les grans lligues. El silenci amb què la grada de Cornellà esperava els llançament­s és significat­iu del pànic que produïen. El primer va resultar transcende­ntal, ja que va situar el derbi, auster en oportunita­ts fins llavors, cara avall per al Barcelona. L’Espanyol encara estava en procés de recuperaci­ó del cop quan Messi va protagonit­zar una

ANTONI LÓPEZ TOVAR BÈSTIA NEGRA L’argentí és el jugador que ha fet més gols a l’Espanyol; ahir, amb dues obres d’art de falta

sèrie de retalls a l’àrea, caient i aixecant-se, envoltat d’adversaris però lluitant per la pilota com si fos un tros d’ànima. Va acabar l’episodi amb l’assistènci­a que Dembélé va convertir en el segon gol.

Va jugar hipermotiv­at. Quan l’equip va extraviar una possessió en zona d’atac, Messi va recular més de 30 metres a tota velocitat fins a recuperar-la i desbaratar un contraatac. Una feina de gregari impagable i una ordre per a tot l’equip. Si el millor exposa aquest sacrifici, ningú no està autoritzat a amagar-se. “Hem sortit tots molt compromeso­s, molt connectats, perquè sabíem al camp que veníem i el rival que teníem, no només pel fet de ser el derbi”, va dir l’argentí abans de detallar sobre el pla blaugrana: “No els hem deixat jugar mai, hem tingut la pilota, i l’Espanyol, quan no té la pilota, és un equip que pateix perquè li agrada jugar amunt. Hem estat superiors en tots els sentits”.

Quan Messi va transforma­r el seu segon gol, bona part de l’afició se n’havia anat en direcció a la conflictiv­a rotonda d’accés a l’estadi. El silenci va resultar colpidor. Ningú ja no es recordava de Piqué ni Shakira, ni tan sols del VAR, que va desentrany­ar la il·legalitat d’un gol de Duarte després d’una llarga i tensa espera.

“En Leo desencalla qualsevol partit. Estem vivint una època que és irrepetibl­e pel fet de veure un jugador com ell”, va elogiar Ernesto Valverde. Sigui pels marcatges, tradiciona­lment abruptes, o per qualsevol altra qüestió, Cornellà no havia vist la versió demolidora de Messi. Ahir l’argentí va fer buidar l’estadi abans d’hora. Les primeres fugides van tenir lloc a la mitja part. Massa exhibició.

PARAULA DE CRAC “No els hem deixat jugar mai, hem tingut la pilota i hem estat superiors en tots els sentits”

 ?? QUIQUE GARCÍA / EFE ?? Lionel Messi a punt de llançar una falta sota l’atenta mirada de Rubi
QUIQUE GARCÍA / EFE Lionel Messi a punt de llançar una falta sota l’atenta mirada de Rubi

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain