La Vanguardia (Català)

“Em sembla collonut tenir-lo”

Valverde, explícitam­ent, i Rubi, sense dir-ho, coincideix­en en el factor decisiu de Messi

- BARCELONA Redacció

En poques coses poden estar d’acord dos entrenador­s rivals tret de si pel mig hi ha Leo Messi. El crac argentí ahir va unir l’opinió de Joan Francesc Ferrer, Rubi, i d’Ernesto Valverde: el factor desequilib­rant del derbi va ser el deu blaugrana. “Messi ha estat extraordin­ari: les dues faltes, les situacions de gol, tot el que ens dona i el que treu als contraris”, deia Valverde. “Esclar que ens fa mal el seu primer gol [de falta]. D’una pilota parada te’n vas amb el marcador en contra i, vulguis que no, ens afecta. Aquest gol ens ha desmuntat el pla”, reconeixia Rubi sense esmentar Messi.

Pel tècnic local, el derbi se li’n va anar a l’Espanyol “en un tres i no res”, sense dir-ho directamen­t, per efecte de Messi. “Tampoc no he d’afegir gaires coses a allò que ha vist tothom”, s’espolsava la pregunta sobre el crac argentí per evitar caure en l’elogi al rival blaugrana. “M’esperava alguna cosa més del partit. El que no m’esperava és que obrissin el marcador amb un gol a pilota parada. Se’ns ha desmuntat el pla, no crec que l’equip ho hagi fet tan malament”, comentava Rubi, que havia planificat un matx sent fidel al seu estil de la pressió alta i la possessió. “El pla era pressionar al davant i intentar fer un partit igualat, però en un tres i no res se’ns ha escapat de les mans. Si la pilota no et dura, no tens manera de collar al davant. No ens ha sortit res bé, però no hem fet tantes coses malament”, intentava consolar-se l’entrenador de Vilassar, que admetia que l’Espanyol havia “ofert poca resistènci­a” i que “no havia fet mai la sensació de poder disputar el partit; no hem tingut mai el punt de tirar el partit cap a on volíem”, reconeixia.

La situació de l’Espanyol, sense arribar a ser preocupant, comença a encendre alarmes per les quatre derrotes consecutiv­es. “Estem passant un moment complicat amb 0 de 12, però tenim 21 punts en una situació còmoda a la taula. El partit d’avui cal passar-lo ràpid, oblidar-lo, i tornar a recuperar el fil. És cert que ens està costant més del que és habitual”, admetia.

A la banqueta blaugrana, Valverde havia de respondre un partit més sobre la màgia del crac argentí. Una qüestió recurrent que sembla que deixi el tècnic extremeny exhaust, sense idees per respondre d’una manera creativa i no reiterativ­a. “Hi ha moments que ja no sé què dir de Messi. Em sembla collonut que estigui amb nosaltres i que continuï fent gols de falta”, deia Valverde, que no va voler revelar si en Leo assaja els llançament­s de falta en els entrenamen­ts. “Que ho digui ell”.

Sobre el partit, el tècnic blaugrana comentava que el seu equip havia fet un bon joc, sabent “la perillosit­at de l’Espanyol a casa”. “És un equip que havia guanyat tots els partits al seu feu, i volíem sortir a dominar des del començamen­t. Hem anat dominant el joc i el 0-3 del descans reflecteix com ha anat el partit. Al segon temps ens han collat, buscaven el gol per acostar-nos-hi, i ha estat menys vistós, però el resultat és boníssim per a nosaltres: n’estem contents”, valorava Valverde, que mantenia la prudència i evitava parlar de cops d’autoritat. “Queda molta Lliga i està tot molt ajustat. La idea és fer-nos forts en els partits fora de casa, on li costa guanyar a qualsevol equip”.

L’ELOGI DE VALVERDE “Messi, extraordin­ari: les dues faltes, les situacions de gol, el que ens dona i el que treu als contraris”

JOAN F. FERRER, RUBI

Esclar que ens fa mal, el seu primer gol (de falta), però no afegiré res al que ha vist tothom”

Estem passant un moment complicat, amb 0 de 12, però tenim 21 punts en una situació còmoda a la taula”

ERNESTO VALVERDE

Hi ha moments que ja no sé què dir-ne, de Messi; em sembla collonut que continuï fent gols de falta”

Volíem sortir a dominar; ens hem anat apoderant del joc i el 0-3 del descans reflecteix com ha estat el partit”

 ?? ÀLEX GARCIA ??
ÀLEX GARCIA

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain